Yunanistan’da 15 Haziran’da oteller açılıyor, 1 Temmuz’da uluslararası uçuşlar başlıyor

Yunanistan’da 15 Haziran’da oteller açılıyor, 1 Temmuz’da uluslararası uçuşlar başlıyor
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkeye hitaben yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını yüzünden ertelenen turizm sezonunun resmi başlangıç tarihini 15 Haziran olarak açıkladı.

The Guardian’ın haberine göre, 15 Haziran’da ülkenin tatil bölgelerinde bulunan otellerin açılması bekleniyor. Ülkenin turizm merkezlerine doğrudan uluslararası uçuşlar 1 Temmuz’dan itibaren kademeli olarak başlayacak. 

Diğer ülkelerden tatilciler karantinaya alınmayacak, ancak koronavirüs testlerinden geçmek zorunda olacaklar. Başbakan Miçotakis, turistlerin ve Yunanistan vatandaşlarının virüs korkularını ortadan kaldırmak için girişimde bulunduklarını söyledi.

Turizm sektörünün Yunanistan ekonomisi için önemini vurgulayan Miçotakis, “Ziyaretçilerimiz üzerinde örnek testler yapılacak ve genel sağlık protokollerine uyulacak” dedi. İlk yabancı turistlerin, düşük enfeksiyon ve ölüm oranları kaydeden komşu Balkan ülkelerinden özel araçlarla gelmeleri bekleniyor.

Miçotakis önümüzdeki beş ay boyunca taşımacılık vergilerinin yüzde 24’ten yüzde 13’e düşürüleceğini ve bu süre zarfında tekne, uçak ve otobüs biletlerinin daha ucuz hale getirileceğini söyledi. 

Çarşamba günü Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, turizm sektörünün tekrar çalışmaya başlamasını “çok karmaşık bir egzersiz” olarak nitelendirdi. Tüm sektörün -yüz maskelerinin zorunlu olarak takılmasından, otellerin her gün fiziksel mesafe kurallarına bağlı olarak çalışmasına kadar- en ince ayrıntılarla yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.