Tam unuttuk derken koronavirüs salgını hortladı! 1 günde 1 aydan fazla şikayet

Tam unuttuk derken koronavirüs salgını hortladı! 1 günde 1 aydan fazla şikayet
Dünyada milyonlarca insanı etkileyen, ağır hasar bırakıp veya öldüren koronavirüs uzun bir süre gündemde yoktu. Ancak son günlerde şikayetler arttı.

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs salgını için COVID-19 ismi verilmişti. Coğrafi olarak etkilemediği yer neredeyse kalmayan bu salgın sebebiyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Hastanelerde uzun süre bakım gören ve vücudunda kalıcı hasarlar oluşan insanlar vardı. Hastalığa dair tüm belirtiler ortadan kalkma noktasına geldi denirken Hollanda'da sadece salı günü hastaneye gelenlerin sayısı tedirgin etti.

Pazartesi sabahından salı sabahına kadar hastanelere korona şikayetiyle 168 kişi kabul edildi. Bu, Mart ortasından bu yana bir günde görülen en yüksek giriş oldu. Salı günü toplam 633 kişi korona şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bu, sayının 500 civarında oldukça sabit kaldığı Kasım ayına kıyasla önemli bir artış olarak değerlendiriliyor.

Artık korona test merkezleri bulunmadığı için Hollandalıların kaçının koronaya yakalandığı tam olarak bilinmiyor. Hollanda Sağlık Bakanlığı (RIVM), kanalizasyon suyundaki virüs parçacıklarını ölçerek virüsün gelişimini izler. Geçen hafta kanalizasyondaki virüs parçacıklarının sayısı yüzde 12 arttı. Bu sayı Ekim ayından bu yana kademeli olarak artıyor ve şu anda Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Ekim ayından bu yana 2,3 milyondan fazla Hollandalıya aşı yapıldı. Risk grubundaki kişiler virüse karşı savunmalarını geliştirmek için takviye aşısı yaptırmaları konusunda bakanlık uyarılarda bulunuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.