Seçmenler 13 ülkede daha sandık başına gitti

Seçmenler 13 ülkede daha sandık başına gitti
Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemleri sürüyor. Seçmenler 13 ülkede daha sandık başına gitti.

AA- Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemlerine başlandı.

Türkmenistan

Türk seçmenler, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliğinde kurulan sandıkta yerel saatle 09.00'da oy kullanmaya başladı.

Oy vermek için sandığa gelen vatandaşlar, Aşkabat Büyükelçiliğinin önünde uzun kuyruk oluşturdu.

oy1.jpg

Pakistan

Pakistan'daki Türk seçmenler, başkent İslamabad ile Lahor ve Karaçi kentlerinde, yerel saat ile 09.00'dan itibaren, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanmaya başladı.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği ile Lahor ve Karaçi Başkonsolosluklarının önünde sabah saatlerinde oy vermeye gelen çok sayıda vatandaş sıraya girdi.

Ülkenin üç şehrindeki Türk seçmenler, 6-7 Mayıs tarihlerinde yerel saatle 09.00-21.00 saatlerinde oy verebilecek.

oy2.jpg

Litvanya

Seçmenler, ilk kez sandık kurulan ülkede yerel saatle 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı, oy verme işlemi 21.00'e kadar sürecek. 7 Mayıs akşamına kadar sandıklarda oy kullanılabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Litvanya'da toplam 795 seçmen bulunuyor.

oy3.jpg

Fas

Fas’taki Türk seçmenler, Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliğinde yerel saatle 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı yaklaşık 700 seçmen için kurulan sandıkta oy verme işlemi, 7 Mayıs Pazar akşamı sona erecek.

oy4.jpg

Estonya

Türk seçmenler, ilk kez sandık kurulan ülkede, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi 21.00'e kadar sürecek.

Seçmenler, 7 Mayıs saat 21.00'e kadar sandıklarda oy kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Estonya'da toplam 776 seçmen bulunuyor.

Kosova

Türk seçmenler, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliğinde kurulan sandıkta yerel saatle 09.00'da oy kullanmaya başladı. Oy vermek için sandığa gelen vatandaşlar, Büyükelçiliğin önünde sıraya girdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre Kosova'da kayıtlı 2 bin 192 seçmen başta olmak üzere yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, ülkedeki Priştine Büyükelçiliği ve Prizren Başkonsolosluğunda oy kullanabilecek.

Kosova'da oy verme işlemi 7 Mayıs Pazar günü saat 21.00'de sona erecek.

oy5.jpg

Karadağ

Başkent Podgoritsa'daki Türk vatandaşları, yerel saatle 09.00'dan itibaren Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı.

Karadağ'da 1704 kayıtlı Türk seçmen için oy verme işlemleri, 7 Mayıs saat 21.00'e kadar sürecek.

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan da elçilik binasındaki 1 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

Malta

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 2 bin 808 vatandaşın bulunduğu Malta'da, Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliğinde oy kullanma işlemi yerel saatle 09.00'da (TSİ 10.00) başladı.

Oy verme işleminin bugün ve yarın 09.00-21.00 saatlerinde yapılacağı Büyükelçilikte her gün ikişer sandık kurulacak.

Malta'daki Türk vatandaşlarının seçime büyük ilgi gösterdiği ve Büyükelçiliğin önünde kuyruk oluşturduğu gözlendi.

Oy verme işlemlerinin 7 Mayıs Pazar günü 21.00'de sona ermesinin ardından oy pusulalarının diplomatik kuryeyle Türkiye'ye ulaştırılması öngörülüyor.

oy7.jpg

Portekiz

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre, Portekiz'de kayıtlı 1484 Türk seçmen bulunuyor.

Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda 2 gün sürecek oy kullanma işlemine yerel saat ile 09.00'da başlandı.

T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportlarını ibraz ederek oy kullanabilen vatandaşlar, sabah erken saatlerden itibaren Lizbon Büyükelçiliği binası önünde kuyruk oluşturdu.

Bugün saat 21.00'de sona erecek oy verme işlemi, yarın da 09.00-21.00 saatleri arasında yapılacak.

Nijerya

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, kayıtlı 584 seçmenin bulunduğu Nijerya'da Türk vatandaşlar, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde kurulan sandıkta oy kullanıyor.

Nijerya'da kayıtlı seçmenler, 2 gün boyunca 09.00-21.00 saatlerinde oylarını kullanabilecek.

Bu ülkedeki oy verme işlemi 7 Mayıs saat 21.00 itibarıyla sona erecek.

Sırbistan

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinde yerel saatle 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başlayan Türk seçmenler, elçilik önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Sırbistan'da bulunan 2 bin 311 Türk seçmen, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği ve Novi Pazar Başkonsolosluğunda kurulan sandıklarda bugün yerel saatle 21.00'e kadar ve yarın da saat 09.00-21.00 saatlerinde oylarını kullanabilecek.

Sırbistan'da oy verme işlemi, 7 Mayıs akşamı sona erecek.

oy8.jpg

Belarus

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Türkiye’nin Minsk Büyükelçiliğine ilk defa sandık götürdü.

Yerel saatle 09.00'dan itibaren açılan sandıklarda Türk vatandaşları oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemleri yarın akşama kadar devam edecek.

Slovakya

Türkiye'nin Bratislava Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda yurt dışı seçmen listesinde yer alan vatandaşlar, bugün ve yarın saat 09.00'dan 21.00'e kadar oy kullanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.