Ne yapmak lazım?

Ne yapmak lazım?
İslam Alemi'ni derin üzüntüye sevk eden, Amerikan-İsrail Devleti'ne lanet okunmasına neden olan son Kudüs gelişmelerine karşı 'ret' cephesinin başında Türkiye yer aldı. Bu tutum kendisinden zaten bekleniyordu. Allah, haklı davasında İslam Birliği ve başındaki dönem başkanı Türkiye' nin yardımcısı olsun.

İslam Alemi'ni derin üzüntüye sevk eden, Amerikan-İsrail Devleti'ne lanet okunmasına neden olan son Kudüs gelişmelerine karşı 'ret' cephesinin başında Türkiye yer aldı. Bu tutum kendisinden zaten bekleniyordu. Allah, haklı davasında İslam Birliği ve başındaki dönem başkanı Türkiye' nin yardımcısı olsun.
**
13 Aralık' ta İstanbul'da yapılacak İslam Ülkeleri İş Birliği Teşkilatı toplantısına tüm liderlerin katılması bekleniyor.
**
Öncelikle, Müslümanların alması gereken muhtemel kararların; dünyaya meydan okurcasına karşı tarafın aldığı yanlış kararı yeniden gözden geçirmesine, barışa giden yolda  büyük engeller çıkaracağı gerekçeleriyle iptal etmesi getektiğine ikna edici kuvvette olmalıdır.  Bunun yanında Türkiye önderliğindeki Müslüman Cephe, gerek alınacak kararlar gerekse onların uygulanması olsun kesinlikle 'akılcı ' olmalı, hisssi olmamalıdır. Müslüman cephenin alacağı kararlar akl- ı selimin hakim olacağı  sonuç getirecek nitelikte olmak zorundadır.  (Etki alanı dar veya az olsa  dahi ) Cepheleşmeyi dahada gerecek karar ve  davranışların Türkiye ve İslam' a zararı baştan düşünülmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı ' mızın deyişiyle ; Amerika' nın durumuna düşümemelidir.
**
 Toplantıdan çıkacak kararların uzun soluklu, ileriye dönük tespitler yaparak İslam ve Türk Dünyası' nın onur ve vakarına, tarihi gerçekliğe uygun olmalı, asla zamanaşımına uğramadan gerçekçi stratejiler belirleyerek uygulanması şarttır. İleride hiç kimseyi hayal kırıklığına düşürmemelidir.
**
Yazar-çizerlerin bir kısmı misilleme yapılarak Ayasofya' nın ibadete açılmasını söylüyorlar. Tam da burada Amerika' nın durumuna düşülmemeli ve Ortodoks Hıristiyan' larca önemli olup karşılıklı antlaşmalarla statüsü belirlenmiş Ayasofya  özelinde tüm ilişkileri bozacak ayrıca yanımızdaki Hıristiyan gücünü kaybettirecek bir yanlışı yapmamalıyız. Ayasofya' nın açılmasını tavsiye edenler cahil değilse ; ya ahmaktır yada ihanet içindedirler.
**
Peki, ne yapılmalı ?Öncelikli olarak, 32 İslam Ülkesi' nde Amerika' nın kara,  deniz, hava üs' leri bulunmaktadır. Amerika kararını geri çekmemesi halinde tamamının kapatılacağına karar alınmalı ve bu ülkelere yapılacak herhangi bir baskı ve eyleme karşı 57 İslam Ülkesi' nin ortaklaşa kaşı duracakları belirtilmelidir.
**
Doğu Kudüs' ün güvenlik ve korunması için İslam Ordusu acilen görevlendirilmelidir. Müslümanların caydırıcı güç kullanabilecek kudrette olduğu fiziki olarak gösterilmelidir. Onların söz ve kararıyla Kudüs'ün,  Filistin ' in başkenti olmaktan çıkmadığı gösterilmelidir.
**
Dünya Petrol ve enerji stoğunun yarıdan fazlasına sahip olan İslam Ülkeleri bir kararla ; petrolün üretimi, alımı, satımı, nakli, işlenmesi, fiyat belirlemesi vs. konularda bu ülkelerden herhangi birisine nakledileceğini acilen duyurmalıdır.
**
İslam Ülkeleri, silah ihtiyacı dahil Amerikan-İsrail Devleti üretimi olan tüm ithalatlarını başka pazarlardan temin edeceklerini veya kota uygulayacaklarını açıklamalıdırlar.
**
İslam Dünyası' nın sevilen, sayılan belli başlı alimleri ortak açıklamalar yaparak; Ümmet' i bilinçlindirmeli, moral motivasyonunu yükseltmeli, alınan kararlara uymanın dini bir vecibe olduğunu ilan etmelidir.
**
Filistin Devleti, Kudüs' ün Başkent olduğunu yeniden açıklamalı, bütün İslam Ülkeleri ivedilikle bu kararı tanıdıklarını açıklamalı, Büyükelçilik' lerini faaliyete geçirmelidirler.
**
Bu kararların uygulamasının işleyiş ve denetimi İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı uhdesinde olup,  uygulanmaları esnasında kendisine güçlük, baskı uygulanmak istenen ülkelere, diğer bütün ülkeler ' ön şartsız ' maddi ve manevi tüm desteğini verecektir kararları acilen alınmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.