Lübnan'daki ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı: Suriyeli saldırgan vuruldu

Lübnan'daki ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı: Suriyeli saldırgan vuruldu
Lübnan'ın başkenti Beyrut'un kuzeyinde bulunan ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlendi. Lübnan ordusu, saldırganın Suriye vatandaşı olduğunu ve Lübnanlı güvenlik güçlerince vurulduğunu, hastanede tedavi gördüğünü duyurdu.

Lübnan Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Awkar bölgesinde bulunan Lübnan'daki ABD Büyükelçiliğine Suriye uyruklu bir kişi tarafından ateş açıldı. Bölgede konuşlu ordu mensupları açılan ateşe karşılık vererek saldırganı yaraladı. Saldırgan gözaltına alınmış ve tedavi için hastaneye sevk edilmiştir. Awkar'daki ABD Büyükelçiliği çevresinde konuşlanmış olan ordu birlikleri çevrede inceleme yapmakta ve bölgenin güvenliğini sağlamak için gerekli güvenlik önlemlerini uygulamaya çalışmaktadır" denildi.

"KOLLUK KUVVETLERİYLE TEMAS HALİNDEYİZ"

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Yerel saatle 08.34'te ABD Büyükelçiliği girişinin yakınlarında hafif silahlarla ateş açıldığı bildirilmiştir. Lübnan Silahlı Kuvvetleri (LAF), Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürlüğü (ISF) ve Büyükelçilik güvenlik ekibimizin hızlı reaksiyonu sayesinde tesisimiz ve ekibimiz güvende. Soruşturmalar devam ediyor ve ev sahibi ülkenin kolluk kuvvetleriyle yakın temas halindeyiz" denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.