Laboratuvar ortamında üretilen tavuk gerçeğine ne kadar yakın?
EMİNE KAŞIKCI- Upside Foods ve Good Meat şirketleri, laboratuvarda yetiştirilen etleri satmak için ABD Tarım Bakanlığının nihai onayını aldıklarını duyurmuştu.
Good Meat'den yapılan açıklamada, söz konusu onayın, doğrudan hayvan hücrelerinden üretilen tavuk etinin artık Amerikalı tüketicilere satılabileceği anlamına geldiği belirtilmişti.
Associated Press’te (AP) gıda muhabiri olarak çalışan Jonel Aleccia, deneyimini paylaştı.
Aleccia şunları aktardı:
Arkadaşlarıma ve aileme hayvan hücrelerinden yetiştirilen ilk tavuk etini haber yaptığımı söylediğimde ilk yorumları "Eww" oldu. İkinci yorumları şuydu: "Tadı nasıl?" Kısa cevap: Tadı tavuk gibi.
"Eww" yanıtında katlanan daha uzun yanıt daha inceliklidir. Evet, tamamen yeni bir et türü yemeyi düşünmek garip. Bu tavuk bir tavuktan gelmeyen tavuk.
"Et paradoksu"nun da kurbanıyım
Ben et yemeyi seven biriyim. Ayrıca, et yemeyi seven ama bunu sağlarken ölen hayvanları düşünmekten hoşlanmayan insanlarda meydana gelen psikolojik çatışmayı tanımlamak için kullandıkları bir terim olan "et paradoksu"nun da kurbanıyım.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.