İsrail Savunma Kuvvetleri 6 rehinenin cesedine ulaşıldığını duyurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri 6 rehinenin cesedine ulaşıldığını duyurdu
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın rehin aldığı 2’si kadın 4’ü erkek olmak üzere 6 kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu.

IDF’ten yapılan açıklamada, “Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Başçavuş Ori Danino'nun cesetleri dün bulunarak çıkarıldı. Hepsi 7 Ekim'de rehin alınmış ve Gazze'de esaret altındayken Hamas tarafından öldürülmüştü. IDF ve ISA ailelere en içten başsağlığı dileklerini iletmektedir. İsrail güvenlik güçleri tüm rehineleri mümkün olan en kısa sürede evlerine getirmek için tüm imkanlarıyla çalışmaktadır” denildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ölen rehinelerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Bu acı ve zor zamanda, düşüncelerim ve kalbim öldürülen rehinelerin aileleriyle birlikte. Onlar Hamas tarafından rehin tutuldular ve soğukkanlılıkla öldürüldüler. Hatıraları hayırlara vesile olsun. Rehinelerin cesetlerini İsrail'de defnedilmek üzere almak üzere karmaşık bir operasyon yürüten IDF ve ISA güçlerini takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

israil-6-rehinenin-cesedine-ulasildi-368702-101908.jpg

israil-6-rehinenin-cesedine-ulasildi-368701-101908.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.