İŞİD ve özel hayat bitti mi?

İŞİD ve özel hayat bitti mi?
‘Önce yarat sonra bitirmeye çalış' modasının hüküm sürdüğü şu vefasız dünyada füzeden  daha ucuz ve daha hızlı bir tweetle yaşananları duyurma modasını izliyoruz.

‘Önce yarat sonra bitirmeye çalış' modasının hüküm sürdüğü şu vefasız dünyada füzeden  daha ucuz ve daha hızlı bir tweetle yaşananları duyurma modasını izliyoruz.
Çoğumuzun özel hayatında yaşadığı ve 'Nereden başıma bela ettim' dercesine insanın yarattığını yok etme çabası zamana, maddiyata hatta kan dökülmesine neden olur.
Dünyada ülkeler arasında, özel hayatta ise gazetelerin 3. sayfalarında yer alan bu durumun son örneğini ülkelerin ekonomisine attığı tweetlerle ya bomba ya da gündem olan Trump'ın son tweetidir.
Özel hayatta ise günlük  bir gazete almadan 'Satılık Basın diye söylendiğimiz gazetelerin 3.sayfalarında  yer alan haberlerle kararan hayatların yorumlanmaya çalışıldığı şu vefasız dünyada attığı son tweet IŞID lideri denen adam,  asıl liderleri tarafından atılan tweet ile çocuklarıyla birlikte yok edildi..
El-Kaide lideri Usame Bin Ladin'ide bu yöntemle yolcu edenler şimdi ise adına general dedikleri ABD ve RUSYA'nın muhatap aldığı YPG'liyi konuşuyor, alıştırıyor..
IŞID lideri Bağdadi'yi çocukları ile birlikte yok edenler bir de evlat, çocuk hakları adı altında kendilerini demokrasi yanlısı, dün yarattıklarını ise terörist ilan ederler..
Yaratmanın Allah'a mahsus olduğu ama iktidarlar uğruna paylaşılan bu dünyada kullanılanlar diye yok edilenlerin vebalini de onlara uyanlar öder..
Başta kullanılıp Feto'cu diye kenara atılanların, terörist ilan edilenlerin, mafya liderlerinin "Tak, Kullan, At" diye kullandığı ve çöpe attığı cep telefonu kartları gibi insanları, insanlığı kullananlar kendilerini mutlu şanslar da aslında kayıp edenlerin kendileri olduğunu da üzerlerine almazlar..
Çünkü Bağdadi'yi ABD değil, ona yardım eden kullanıcıları da asıl kullanılanlar olduklarını er geç anladıklarında iş işten geçtiği gibi özel hayatlarıda  olayların beklenmedik bir anda açtığı kanlı gazete sayfaları gibi olur..
Bunun başını da Ortadoğu ve bu bölgede bulunanlar çekerler..
Kısacası Bağdadi olayı gibi özel hayat denen alanda da her şeyin her an olabileceğini ve bu olacakların gazetelerin 3.kanlı sayfalarına bir tweetle ya da bir kurşunla başlık olabileceğini hesaba katmak gerekir..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.