İllaki kimyasalla öldürmek mi gerekir?

İllaki kimyasalla öldürmek mi gerekir?
Son dakika haberi; 'İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Rusya'da şahin milletvekillerinin Devlet Başkanı Putin'e, Suriye'ye saldırı düzenlemesi halinde ABD füzelerini vurma çağrısı yaptıklarını yazdı.'

Son dakika haberi; 'İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Rusya'da şahin milletvekillerinin Devlet Başkanı Putin'e, Suriye'ye saldırı düzenlemesi halinde ABD füzelerini vurma çağrısı yaptıklarını yazdı.'
Yani Arap Baharı adı altında Afrika ve Ortadoğu'yu diazyn etmeye çalışanlar bu kez 8 yıldır kana buladıkları Suriye'ye direk saldıracak ve bu saldırıya da bir diğer güç olan Rusya da dur diyecek..
Sebebi de Suriye'de hala devam eden iç savaşta birilerinin kimyasal silah kullandığı iddiası..
Yani tüfekle, tankla, el bombası ile, önlerine kattıkları terörist gruplarla kamufle ettikleri askeri operasyonlarla insanları öldürmek, ev ve barakalarından etmek normal ama kimyasal silah kullanmak yasak..
Komik bir durum değil mi?
Bölgenin yer altı kaynaklarını insan kanıyla emen güçlerin demokrasi ve insan hakları adı altında karıştırdıkları Ortadoğu'da oynanan bu karanlık oyunu izlerken yaşadığımız bunca komiklikler bizleri güldürmüyor, ağlatıyor desekte elimizden bir şey gelmiyor.
Evet dünya üzerinde yaşanan güç savaşlarının mazlum halkların üzerinde denenen korkunç silahlarla devam ettiği bir süreçte en son oyun bu..
Yani; Tank, Top, Tüfek ve önlerine kattıkları terörist gruplarla kamufle ettikleri askeri operasyonlarla insanları öldürmek serbest ama kimyasal silahlarla öldürmek yasak!
Ya kardeşim sonuçta sonu ölüm olan bu vahşetin, gözyaşının, onca insandan akıtılan kan olunca ne fark ediyor?
Peki, sormazlar mı?
İnsanları tank, tüfek, uçakla yada kimyasal silah ile öldürürken insanlık suçu işlemiyor musunuz?
Artık çokta etkisi kalmayan ve adeta insan kanı üzerinde çevrilen bir tiyatro sahnesine dönen Birleşmiş Milletler toplantılarını izlerken Suriye başta olmak üzere yine bu kan emicilerinin karıştırdığı dünyanın bir çok yerinde akan insanlık kanında boğulmalarına duacı olduklarmızın kendi ürettikleri silahlarla güç gösterisi yapması da diğer acı ve komik bir durum.
Peki, bunlara ev sahipliği hatta ortalık yapan, bunları ülkelerinde ki üsler aracılığıyla bölgeye davet edip, sonrada 'Siz orada ne gezersiniz?' diyerek Okyanus ötesinde gelenlere sözüm ona kızanlara ne demek gerekir?
Bilemiyorum ama yaşanan tek bir gerçek var o da insanların kanıyla iktidarlarını ayakta tutmaya, dolarlarına yeni dolarcıklar eklemeye devam ederken bizlerde yaşananları bir atari oyunuymuş gibi izler sanki sıra bize gelmeyecekmiş gibi oralı olmaz, oralarda yaşananlar dolaysıyla yurtlarını terk etmek zorunda kalıp, kaçanlara 'Bu Suriyeliler, Afganlılar nereden geldi kardeşim, ne olacak bunların hali?' diyerek zaten yakılmış, yıkılmış olanlara söz ve tavırlarımızla sağ kalanları da öldürürüz..
**
Azeri kardaşlar Seçime Gitmiş..
Ülkemizde 2019 seçimleri tartışıla dursun Kıbrıs'ı tanımadığı halde Kars Doğu kapısını bize kapattırıp, ardından da 'Biz iki ayrı millet bir kardaşız' diyen     Azerbaycan'da seçime gidiyordu..
Yani;
‘Darısı 2019'da bizi başımıza’ demeden!..
Kapıcı benim,
Sandıkçı benim,
Gözlemci benim,
Başkan yardımcısı eşim o da benim,
Basın ve medya benim,
Yer altı kaynakları gibi yer üstü kaynakları
Ortaklarımla ve beni orda tutanlarla birlikte  benim,
Sandıkta benim,
Başkanda benim
Diyerek;
Azerbaycan'da ki kardaşlarımız seçime gidiyor..
Hayırlı olsun..

Tiyatro ile eğitime destek verecekler...
İstanbul Esenyurt'ta Mali Müşavir Türkan Deli'nin önderlik ettiği ve kendilerine 'Göle Kadın Meclisi' adını koyan bir grup Göleli kadın doğu da ki öğrencilere destek olmak için kendilerinin oynayacağı bir tiyatro oyunu organize edecekler.
Deli gibi Mali Müşavir olan Tuncer Dağ'ın yazdığı, Göleli kadınların oyunculuğunu üstlendiği 'Hatice'nin He-Ce-Si' adlı tiyatro oyunundan sağlanacak gelirle Göle'de ilk öğretim ve üniversitede okuyan Ardahanlı kız öğrencilere burs verilecek.
Konu hakkında bir açıklama yapan Mali Müşavir Türkan Deli amaçlarını erkeklerin arka planında kaldıkları iddia eden kadınların aslında erkeklerin önünde değil, yanında yer aldığını ve ellerinden geleni kendi öz güvenleri ile yapabildiklerini otaya koymak olduğunu belirtti. Tiyatro oyuncusu Murat Aydın'ın yönetmenliğini üstlendiği olduğu, 'Hatice He-Ce-Si' adlı tiyatro oyununda yer alan 11 kişilik bir ekibin oluşturduğu tiyatro oyunu Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde pazar günü saat 13.00'da sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.