EURO 2020'de koronovirüs alarmı

EURO 2020'de koronovirüs alarmı
EURO 2020'nin iptali için UEFA üye ülkeleri acil toplanıyor.

Kıta Avrupasının futbol organizasyonlarından sorumlu olan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Haziran-Temmuz ayları arasında yapılması plananlanan Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) dahil olmak üzere tüm organizasyonları (yerel ve uluslararası) iptal etmek için 55 üye federasyonu 17 Mart'ta video konferansa davet etti.

Şu ana kadar 39 kişinin hayatını kaybettiği ABD'de, koronavirüs önlemleri kapsamında Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun kalan tüm maçları askıya alındı.

Kıta Avrupasının önemli basketbol organizasyonlarından EuroLeague, EuroCup, FIBA Şampiyonlar Ligi, FIBA Avrupa Kupası organizasyonları, ikinci bir karara kadar durduruldu.

İspanya'da da La Liga 1 ve La Liga 2 maçları, 2 hafta süreyle ertelendi. Fransa'da ise Ligue ve Ligue 2 maçları nisan ayına kadar seyircisiz oynanacak.

Juventus'un dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo, koronavirüs nedeniyle İtalya'da bulunmak istemediğini belirterek ülkesi Portekiz'e döndü. İspanyol kulüp Real Madrid'in hem futbol hem de basketbol oyuncuları, karantina altına alındı. Eflatun-beyazlı bir basketbolcuda virüs tespit edildiği bildirildi.

Cakarta E-Prix ertelendi
Elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E Şampiyonası'nın 2020 takviminde yer alan Cakarta E-Prix'inin de koronavirüs nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenmesi planlanan yarış, artan sağlık endişeleri yüzünden 6 Haziran'da düzenlenemeyecek.

Salgın yüzünden 21 Mart'taki Çin ve 4 Nisan'daki İtalya ayakları da ertelenmişti.

Diyarbakır Sur Yarı Maratonu iptal
Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Atletizm Federasyonu ile ortaklaşa düzenleyeceği 23 Nisan'daki Uluslararası Diyarbakır Sur Yarı Maratonu da koronavirüs önlemleri çerçevesinde iptal edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.