Dans okulu etkinliğinde bıçaklı saldırı dehşeti: 2 çocuk öldü, 11 kişi yaralandı

Dans okulu etkinliğinde bıçaklı saldırı dehşeti: 2 çocuk öldü, 11 kişi yaralandı
İngiltere'de bir dans okulu etkinliği sırasında düzenlenen bıçaklı saldırıda 2 çocuk öldü, 9'u çocuk 11 kişi ise yaralandı. Polis yaptığı açıklamada, yaralıların durumlarının kritik olduğunu ifade etti.

İngiltere Merseyside Emniyet Müdürü Serena Kennedy, dün Southport kentindeki bıçaklı saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 9'u çocuk 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Kennedy, kentteki Hart Caddesi'nde bulunan dans okulundaki Amerikalı şarkıcı Taylor Swift konseptli etkinliğine katılan çocukların hedef alındığını ifade ederek, olayın terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini vurguladı. Polis, saldırıyla ilgili 17 yaşındaki bir çocuğun cinayet şüphesiyle gözaltında olduğunu ve sorgusunun sürdüğünü ifade etti. İngiltere Kralı 3. Charles mesajında, "Eşim ve ben bugün Southport'ta meydana gelen son derece korkunç olayı duyduğumuzda derin bir şok yaşadık. Trajik bir şekilde hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevdiklerine ve bu gerçekten dehşet verici saldırıdan etkilenen herkese en içten başsağlığı dileklerimizi, dualarımızı ve en derin taziyelerimizi gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Keir Starmer saldırıyla ilgili olarak paylaştığı mesajında, "Southport'tan korkunç ve sarsıcı haberler geliyor. Düşüncelerim olaydan etkilenen herkesle birlikte. Polise ve acil servislere hızlı müdahaleleri için teşekkür etmek istiyorum.Durum geliştikçe gelişmelerden haberdar ediliyorum" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.