ABD-Rusya gerilim filmi

ABD-Rusya gerilim filmi
Bu yazı, Suriye' de kimyasal silah kullanılmasıyla ABD'nin, "48 saat içinde bir karar vereceğiz " açıklamasının hemen ardından kaleme alınmıştır.

Bu yazı, Suriye' de kimyasal silah kullanılmasıyla ABD'nin, "48 saat içinde bir karar vereceğiz " açıklamasının hemen ardından kaleme alınmıştır.

Twitter üzerinden kovboy (inek çobanı ) filmi çeviren Trump, 'yeni nesil sığır çobanlığı'nı keşfetmiş görünüyor. Yanına da Emmanul Macron ve Theresa May gibi iki inek bakıcısını kiralayarak... Bir üçüncü inek bakıcısı da Angela Merkel olmak isterken; Suriye toprakları üzerinde inek otlatmanın maliyetini ise Fransız Macron ve Lübnan'ın kayıp/kaçak Başbakanı Hariri arasında Fransa'dan poz veren Suud'lu Prens'ten tahsil ediyorlar/edecekler.
**
ABD ve uşakları, Türkiye, Rusya ve İran' nın Suriye' deki katliamın durdurularak barışın sağlanmasına odaklı Astana ve Soçi çalışmalarını sabote etmek, kaosu daha da büyütmek istiyor. Siyonist/emperyalist bu güçler "Zeytin Dalı Harekatı"nın duvara toslaması için çok uğraş verdiler. Umdukları olmayınca, Fırat' ın Doğusu' nda kümelenmek, şer planlarını orada gerçekleştirmek istiyorlar.
**
Türkiye' yi oyalamak ve şaşırtmak için Trump, "Suriye' den en kısa zamanda çekileceğiz" dese de, Pentagon bu açıklamayı onaylamadı. Aradan kısa bir zaman geçti ki, Esed ve Putin' in reddettikleri Duma' ya kimyasal silah saldırısı üzerine ABD, sert bir çıkışla askeri müdahale dahil "birçok seçeneğin masada olduğunu" ve bunu yapan/lar/dan hesap soracağı tehdidini savuruyor. Esed ve Putin "biz değiliz" diyor. Ama, Amerika ısrarla bu işin failini araştırıyor. Mübarek sanki, hiç insanlık suçu işlememiş, toplu katliamlar yapmamış temiz bir devletmiş gibi.
**
Amerika' nın yegane amacı; kendi çıkar ve menfaatlerini temin etmek, İsrail' in güvenliğini sağlamak için bölgede kalıcı olmaya çalışmaktır.
**
Kanımca, kimyasal silah kullanan, Rusya destekli Esed değilse; ABD'dir. Zira; Rusya, Suriye Devleti' nin davetiyle ve Türkiye, güvenliğini tehdit eden terör örgütlerini yok etmek için Uluslararası Hukuk'tan doğan meşru haklarını kullanmak üzere Suriye' de bulunmakta; bunların dışındaki tüm güçler gayr-ı meşru olarak bulunmaktadırlar. Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya hatta İran' ın Suriye' deki varlığının meşru, haklı ve geçerli hiçbir gerekçesi yoktur.
**
Türkiye, Suriye' deki akılcı siyaset strstejisiyle özellikle, ABD' yi Suriye'de saf dışı bırakarak 'işlevsiz' hale getirmişti. Tam da Münbiç ve Fırat'ın Doğusu'nun temizlenmesi aşamasında kimyasal silah kullanarak yapılan katliamı başkaca nasıl izah edebiliriz?
**
ABD, Suriye' de kalıcı olabilmek için Rusya'ya göz dağı vermekte, önümüzdeki günlerde birkaç füze savurarak Esed'e ve dünyaya "ben buradayım" diyerek çizilen karizmasını tamir etmeye çalışmaktadır. Ama, asıl sorun Münbiç ve Fırat'ın Doğusu'ndadır.
Selam ve sevgi ile... 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.