Milletvekili Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, neden gündemde, aracında ne bulundu, hangi partiden, eşi kim?

Milletvekili Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, neden gündemde, aracında ne bulundu, hangi partiden, eşi kim?
Edirne'de aracında kaçak ürünler bulunan Milletvekili Ediz Ün’ün hangi partiye mensup olduğu, aracında ne bulunduğu, siyasi kariyeri ve özel yaşamına dair bilgiler merak konusu oluyor.

Edirne’de polis tarafından durdurulan bir cipte çok sayıda elektronik sigara aparatları ele geçirilmişti. Durdurulan aracın ise CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait olduğu ortaya çıktı. Yaşananlardan haberi olmadığını açıklayan Ün ise savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Edirne’de yaşanan olayın ardından birçok kişi Milletvekili Ediz Ün’ün siyasi kariyerini, yaşamını, partisini, eşinin kim olduğunu ve aracından ne bulunduğunu merak etmeye başladı.

Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Ediz Ün 21 Mayıs 1976 tarihinde dünyaya geldi. 48 yaşındaki Ün aslen Edirneli.

Ediz Ün eğitimi, hangi okuldan mezun, ne iş yapıyor?

Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Milletvekili Ediz Ün, lisans eğitimini Trakya Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Tarım, sağlık ve sigorta şirketlerinde görev yaptı.

Milletvekili Ediz Ün hangi partiden?

Ediz Ün 18 yaşındaki Cumhuriyet Halk Partisine üye oldu. 2023 milletvekili seçimlerinde CHP’den Edirne 1. sıra milletvekili adayı oldu ve TBMM’nin 28. Döneminde milletvekili seçildi. Ün, TBMM Çevre Komisyonu üyesidir.

Ediz Ün siyasi kariyeri

Politikaya 18 yaşında CHP’ye üye olara katılan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün daha önce ise; 2008-2015 yılları arasında CHP Edirne İl Başkan Yardımcılığı, 2011-2014 yılları arasında CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın TBMM’de danışmanlığı, 2014-2016 yılları arasında ,se Edirne Belediye Başkanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 2017’de CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı oldu. 2018 seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa etti, ancak milletvekili listesinde yer alamadı.

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.