Silahlı saldırganlar yakalanmamak için güvenlik kameralarını boyamışlar

Silahlı saldırganlar yakalanmamak için güvenlik kameralarını boyamışlar
Küçükçekmece'de 19 Nisan'da otobüse binmek üzere olan Mehmet Kalafat'a (29) silahlı saldırı düzenleyerek ağır yaraladıkları iddia edilen 3 şüpheli polis tarafından yakalandı.

Olay, 19 Nisan'da Küçükçekmece Söğütçeşme Mahallesinde meydana geldi. Saat 07.30 sıralarında otobüse binmek üzere olan Mehmet Kalafat kimliği belirlenemeyen 1 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Kalafat hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

KAMERALARI SPREY BOYAYLA BOYAMIŞLAR

Cinayet Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturmada polis ekipleri saldırganın zayıf yapılı 1.75 -1.80 boylarında olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından her yerde aranırken, polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler olay yerini gören güvenlik kameralarının saat 02.00 sıralarında siyah giyimli bir kişi tarafından sprey boyayla boyandığını ve görüntü alamaz hale getirildiğini tespit etti.

Olay yerinde 1 adet 9 mm boş kovan bulundu.

1 KİŞİ TUTUKLANDI, 2 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Polis ekipleri incelemeler sırasında, bir güvenlik kamerasında şüphelinin kaçtığı anların bulunduğunu tespit etti. Görüntülerin takibi sonucu önce şüphelinin bindiği araç ardından da şüphelinin kimliği tespit edildi. Önceki gün yapılan operasyonda olayla ilgisi bulunan İsmail T., Ömer T. ve A.R.T. adlı 3 şüpheli gözaltına alındı.Polis yaptığı soruşturmada şüphelilerin olayı önceden planladığı, yakalanmamak için çevredeki güvenlik kameralarını sprey boyayla boyadıkları, ardından da saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlendi. Olayda silah kullanan şüphelinin, İsmail T. olduğu tespit edildi. Saldırının Mehmet Kalafat ile İsmail T. arasında daha önce yaşanan bir tartışma nedeniyle düzenlendiği tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmail T. tutuklandı. Şüpheli Ömer T. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheli A.R.T. ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.