Gebze Belediyesi vahşeti yalanladı: İlgililer açığa alındı, görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı

Gebze Belediyesi vahşeti yalanladı: İlgililer açığa alındı, görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı
Gebze Belediyesi'nden yaşanan hayvan katliamına yönelik açıklama geldi. Açıklamada ilgili kişilerin açığa alındığı belirtilirken yayılan görüntüler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda tüm tepkilere rağmen kabul edilerek yasalaşmış ardından kanundan güç alan bazı belediyeler katliamlarını sürdürüyor.

Son olarak Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediyeye ait hayvan barınağında hayvan katliamı yaşandı. Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin arka kısmında çöp konteynerlerinde poşetlerde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle zehirlenip öldürüldüğü iddia edilen hayvan bulundu.

Yaşanan katliam Türkiye gündemini değiştirirken Gebze Belediyesi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada cansız olarak toplanılan 16 sokak köpeğinin Gebze'de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe ait olduğu belirtildi.

Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntülerin kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada ilgililerin açığa alındığı ve görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine ivedilikle harekete geçilmiştir. Kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri: Balçık Barınma alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze'de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir. Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir"

"4000 KÖPEK BELEDİYEMİZ VE HAYVANSEVERLERİN İŞBİRLİĞİ İLE YAŞAMAKTA"

"Bu can kayıplarının tutanakları ilgili birimlere teslim edilmiştir. Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10.000 sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır. Şehir merkezi ve otoyollardan uzakta Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4000 köpek Belediyemiz ve hayvanseverlerin işbirliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır.

"İLGİLİLER AÇIĞA ALINDI"

Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.