Yerel seçimlere doğru

Yerel seçimlere doğru
Yerel seçimler yaklaşıyorken yine siyasiler sahaya inecekler ve hep aynı narkozla milli iradeye yani seçmene masallar, vaadler ve pembe hikayeler mutlulukla biten ama aslında hiç bitmeyecek olanları anlatacaklar.

Yerel seçimler yaklaşıyorken yine siyasiler sahaya inecekler ve hep aynı narkozla milli iradeye yani seçmene masallar, vaadler ve pembe hikayeler mutlulukla biten ama aslında hiç bitmeyecek olanları anlatacaklar.
Bu arada bizlerin çok güvendiği ve bir çok akademisyenlerin siyasi stratejistlerin milli irade yanılmaz gerekeni hep doğru yapar numaralarını bal gibi yutacağız. Zira halkımız okumuyor ve partilerin programlarıyla hiç ilgilenmiyorlar. Futbol takımı tutar gibi parti tutup körü körüne oy verdiklerini de bir çok geçmiş seçimlerde gördük şahit olduk.
Bu arada bu okumayıp siyaseti hiç bilmeyenler analiz ve sentez etmeyenlerin verecekleri milyonlarca oy’lar adeta kaderimizi belirleyecek nitekim hep belirlediği gibi.
Çarpıcı bir örnekle tezimi desteklemek istiyorum. Önümüze gelecek olan seçim sandıkları yerel seçimler içindir. Oysa siyasi partilerin genel başkanları küfürlerle argolarla birbirlerini itham etmekle sahada boy gösterecekler hatta yavaş yavaş göstermeye başladılar bile tv kanallarında birlikte görüyoruz izliyoruz.
Bir Allahın kulu çıkıp da şimdi bu sitem ettiğiniz konunun ne ilgisi var yerel seçimlerle demiyor yahut diyemiyor. Oysa konu enine boyuna hizmet ve konfor ve yerel seçimlerde seçileceklerin ülkeye fikir ve projeleriyle neleri katıp katmayacağıdır.
Dış güçler, projeler , ile milli kurtuluşumuzu destanımsı bir edayla anlatıp duracaklar. Yazık ki sayıları milyonları bulan bir kesim var ki bilerek yahut bilmeyerek bu masallara inanıyor. Bu ülkeye sevdalıyız biz bu ülkeye hizmetkarız diyenlerin nasıl hizmetkarlık yahut efendilik yaptığını halen göremiyorsak göremeyeceksek vay halimize...
Ana muhalefetteyse ses seda yok kış uykusundalar ve yerel seçimler baharda martta olacak iş işten geçince belki uyanırlar ama atı alan Üsküdar'ı geçti değilde sınırları bile geçtikten sonra uyansalar ne olur uyanmasalar ne olur anlamış değilim anlayamam da hem birey olarak anlasak ne ? olur ki bizim anlamamız anlatmamız sonucu değiştirmeyeceğine göre.
Kilit rol oynayan MHP ne yaptığını hem bilmiyor hem de belli bir kararda istikrar göstermiyor ne zaman ne yapacağı belirsiz olan MHP inanın tarihe notlar düşürüyor.
İnsanlara umut olan ve heyecan katan Sayın İnce’nin de kafası karışık istanbul adaylığını net olarak açıklamıyor. Kendisini aday gösterip göstermeyecekleri belirsiz. Oysa ana muhalefet teorilerde ve demeçlerinde İstanbul, Ankara,İzmir ve daha bir çok büyük şehir belediyelerini kazanacaklarını beyan edip duruyor.Eğer seçimler sadece beyan etmekle kazanılsaydı Allah akıl fikir versin anamuhalefete başka da ne denilebilir ki…
Hiç olmazsa bir kez yalnız bir kez olsun milli irade akıllı ve mantıklı hatta kararlı bir tarzla oylarını yalan söyleyen aldatan ve insanlara verdiği vaadlerin tam tersini yapan siyasilere legal ve seçim sandığında yapılması gereken ihtarı yani dersi verseydi belki çok şey değişirdi ve hiç olmazsa güzel ve istikrarlı bir yola koyulmanın başlangıcı olurdu diye düşünüyorum.
Seçim sonunda bu köşemi işte ben aylar önce bunları yazmıştım sonuçlar ve an itibariyle gelinen nokta yazdıklarımı teyid etti anlamında eski bir köşe olsa da tekrar face te yahut sosyal medyada paylaşmak durumunda kalmamayı dilerim. Tıpkı ekonomimizin parametleri ve benzer konuları diş politikamızdaki yanlışları milli eğitimi, benzer daha nice mevzuları yazığım halde zaman yazdıklarımı teyid etmişti.
Ben yerel seçimlerin ülkemize çok büyük yararlar ve olması gerektiğince arz talep ilişkisince yani adam gibi adamların bilgili ve ilgililerin aday gösterilip seçileceklerine üzülerek belirteyim ki inanmayanlardanım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.