Selami kim diyenler görecek!

Selami kim diyenler görecek!
Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, CHP'nin Silivri'de mevcut belediye başkanı Özcan Işıklar'ı aday göstermesinin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Değirmenci, “Şimdi Özcan Işıklar her yerde diyormuş; 'Selami de kim? Boşverin' diye. Selami kim diyenler görecek. Sokaklara çıktığımızda Silivri yıkılacak” dedi

Silivri'de düzenlenen Halk İttifakı toplantısına katılan Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, DSP'den adaylık sinyali verdi. Mevcut belediye başkanı Özcan Işıklar'ın CHP'den yeniden aday gösterilmesi nedeniyle sert eleştirilerde bulunan Değirmenci, Silivri'nin Özcan Işıklar'a mahkum edilemeyeceğini söyledi. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil hakkında da ağır eleştiriler yapan Değirmenci, “Bizim CHP ile bir sorunumuz yok. Hepsi bize sahip çıktı. İlçe başkanı ve genel başkan hariç. Biz aday adaylık başvurusu yapınca genel merkeze gidemedik hiçbir aday adayı gidemedi. Sadece belediye başkanı gitti. Aldı belediye başkanını il merkezine götürdü aldı genel merkeze götürdü. Hiçbir ilçe başkanı böyle bir şey yapamaz. Ama bu yaptı” dedi.

Silivri elden gidiyor
Silivri'de Işıklar ismi ile başarının hayal olduğunu iddia eden Değirmenci, “Bu kişisel bir dava değil. Silivri elden gidiyor. Diyorlar ki başka bir yerden aday olunursa CHP'ye ihanet edilirmiş. Amacımız ne partiye ihanet ne kimseye ihanet. Bana burada 15 yıl belediye başkanlığı görevini vermiş bu halka ihanet edersem en büyük ihanet olur. Mevcut belediye başkanını desteklemek Silivri'ye ihanettir. Belediyeyi bütçenin iki katı borçlandırmış, buna karşılık hiçbir yatırım yapmamış bir kişinin arkasında duranlara sorarım siz ne istiyorsunuz? O şahsın arkasında durarak kime hizmet ediyorsunuz? Yapmayın bunu Silivri'ye sahip çıkın. Silivri, Türkiye'nin en güzel yerlerinden birisi buraya sahip çıkın” diye konuştu.

Yazık günah
Işıklar'ın adaylığı kesinleştikten sonra CHP İlçe Binası'nda yaptığı toplantıya da değinen Değirmenci, “Şu an arkamızda bir parti gücü yok ama Silivri'deki halkın gücü var. Silivri'de on yıldır başkanlık yapan arkadaşımız akşam ilçe binasında bir toplantı yaptı. İYİ Parti ve CHP'nin ortak toplantısıydı. Belediye personelini zorunlu tuttular getirmeye 250 kişi vardı. Bugün burada arkamızda hiçbir güç yokken onun üç katı insan var. Değerli arkadaşlar, CHP bu ülkenin en temel partilerinden birisidir. Hiç kimsenin CHP'yi bu aciz duruma düşürmeye hakkı olamaz. Yazıktır ilçe başkanı. Partiyi bu hale getirdiğin için sana yazıktır. Yazıktır belediye başkanı senin arkanda binlerce kişi olmalıydı. Ben orada olsam o toplantıda dört bin kişi olurdu. Yazık değil mi?” diye sordu.

DSP'den aday olabilirim
Halk istediği tkadirde DSP'den aday olabileceğini de anlatan Değirmenci, “Bütün bunlardan sonra 'Selami de kim olur?' diyor. Senin arkanda Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce ne kadar duracak? Seni nasıl belediye başkanı yapacak görelim bakalım. Sen Silivri'nin kahvelerine gidebiliyor musun? Sen sosyal medyada paylaşımlarını rahatça yapabiliyor musun? Korkuyorsun çünkü herkesin gönlünü kırdın herkesi üzdün. Silivri'yi senin elinden kurtarıcaz. Halk ne derse onu yapacağız. Aday ol diyorlarsa da olacağız. Aday olmak için de bir partiye ihtiyaç var. Örneğin Demokratik Sol Parti. Ama DSP kurumsal bir parti. Ben DSP'den aday olmak istiyorum deyip aday olmayız. Sizin görüşünüzü alırız ilçeye gideriz, ilçe kabul ederse ile gideriz, il kabul ederse genel merkeze gider aday oluruz. Siz ne derseniz öyle yaparız. Kabul ederseniz yola çıkarız” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum