Seçmen oltayı yutmadı ibre değiştirdi!

Seçmen oltayı yutmadı ibre değiştirdi!
17 Yıllık iktidar döneminde Metal yorgunluğu içinde olduğunu kendisi de kabul eden mevcut iktidar AK Parti'nin aslı diğer bir hedefinin de, yaşanan toplumsal gerginliğin gazını almak olduğunu söylesem 'haydi oradan' demeyin ve rica etsem yazımın devamını okuyun..

17 Yıllık iktidar döneminde Metal yorgunluğu içinde olduğunu kendisi de kabul eden mevcut iktidar AK Parti'nin aslı diğer bir hedefinin de, yaşanan toplumsal gerginliğin gazını almak olduğunu söylesem 'haydi oradan' demeyin ve rica etsem yazımın devamını okuyun..
Çünkü kendisinden hizmet bekleyen ve alamadığında yakınan ve bu nedenle Fransa'da ki Sarı Yelek eylemine benzer eylemleri örnek alabileceği de tartışılan bir gerginlik için de olduğunu gördüğü seçmenin kendisine oy vermemesine çabalayan söylem ve tavırla için de olan bir iktidarın, bu seçimler de ki diğer bir hedefinin kazanmaktansa, kayıp ederek toplumun gazını almaya çalışmakta gibi..
Yani başta, Başkan Erdoğan ve kurmayları olmak üzere AK Parti'nin 31 Mart Seçimlerinde diğer bir amacının da, patlamak üzere olduğu öne sürülen toplumsal bombayı başta CHP'nin olmak üzere muhalefetin kucağına atmak olduğunu görür gibiyim..
Ve 17 yıldır bir hayli biriken toplumsal gazı, seçmenin 31 Mart’ta muhalefete yönelik olarak kullanacağı oyu ile 'İktidar oyumla kayıp etti dedirtmeyi hedeflediği ve bu sonuçla gazı inecek olan seçmenin ve toplumun gazını da almış olacak gibi bir tavrı ısrarla sürdürüyor..
Ve gazı alınmış olan toplumun rahatlaması ile hemen harekete geçerek, yerel seçimleri kazanmış olan muhalefetin yapmak istediklerini iktidarın gücü ile muhalefetçe yapılmak istenen hizmetlere de bin bir kulp bulup, engellerken 31 Mart'ta kendisine oy vermeyen ve 'Oyumla iktidarı uyardım' söylemi ile gazı alınan seçmene dönerek, 'Al kardeşim HDP'den de destek alan CHP'nin ve başını çektiği muhalefet seçimleri kazandı, bakın işte iş yapamıyorlar. Biz     haklıyız, haydi gelin yeni bir seçim daha     yapalım' diyerek kayıp ettiği yerel seçimlerin de içinde meclis ve başkanlığında olduğu yeni bir seçim ile güçlü bir şekilde iktidarın     devamını sağlayacak gibi görünüyor.
Yani mevcut iktidarın kaşık ile dağıttığını, seçim öncesi Ardahan'da dağıttığı kepçelerle yeni bir seçim ile yeni bir zafer kazanmayı da B planı olarak düşündüğünü         düşünüyorum..
Kısacası; Mevcut İktidarın 31 Mart'ta     kazanan ama hizmet bekleyen toplumun beklediği hizmetlerin gelmesinin mümkün olmadığı, iktidarsız yerel bir zaferin muhalefetin kucağında patlayan bir bomba olacak ve yapılacak olan yeni bir seçim ile gazı alınmış olan toplumu yeniden yanına alarak, yeni bir seçim almak olduğundan şüphe etmeye         başladım.
Evet, beni böyle düşündürmeye başlayan Başkan Erdoğan ve ekibinin aynı sert dili kullanması da buna bağlanabilir.
Ama diğer gördüğüm bir şey daha var ki;
Oda seçmenin bu oltayı yutmadığı ve benim anladığımı anlamaya başlayarak, 'Yaparsa mevcutta iktidar da olan yapar. Canı, cehenneme kentimin, ilçemin, köyümün ve ülkemin geleceğine zaman kayıp ettiremem, son bir kez daha da olsa oyumu iktidara ve adaylarına vereceğim' diyerek yeniden mevcut iktidara yöneldiğini de görmüyor değilm..
Çünkü A planında seçim kazanmak olduğu ama bunun çok zor olduğunu gören iktidarın B planını harekete geçirdiğini anlamaya başlayan ve '31 Mart'ya yapılacak olan bir yerel seçimdir. Genel seçim değil ki.. Muhalefete oy versem ekonomimi düzelecek?, Barış sürecinde olduğu gibi ve İç barış gibi dış barış mı, masaya yatırılıp, tartışılacak? Demokrasi ve Adalet istemine cevap mı verilecek?, Devam eden ve düşünülen yatırımlar mı gerçekleşecek? Yoksa oy verdiğim muhalefetin 'Kardeşim biz yapmak istiyoruz, ama iktidar değiliz, mevcut iktidar bırakmıyor ki' manasıyla mı uğraşamam' demeye başladığını ve 17 yıldır yapılan hizmetlerin         devamını, vaat edilen yeni projelerin ancak iktidar da olan partinin yapacağına karar verip, oyununun ibresinin yönünü değiştirmeyi ve bi,r yol kazasına uğramamak için düşünmeye başladığı ve 'İktidarım, Hizmeti ancak ben getiririm' diyen iktidara verecek gibi.
Çünkü bu durumun sadece Türkiye'de değil, ABD, Almanya hatta Afrika'da da aynı olduğunu ve 'yaparsa iktidarda ki yapar'     düşüncesinin umut olarak ağır bastığını bilen bir seçmen var, hem Ardahan'da hem de     Türkiye genelinde..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.