Önce sosyal barış

Önce sosyal barış
Dolar kurunu ve piyasaları hortlatan spekülatörlerin açtığı tahribatı kısmen de olsa düzeltmeden, yerel seçimlere gidilmemelidir.

Dolar kurunu ve piyasaları hortlatan spekülatörlerin açtığı tahribatı kısmen de olsa düzeltmeden, yerel seçimlere gidilmemelidir. Sosyal ve ekonomik politikalar, seçim öncesi güncellenerek halka moral verilmeli, hükümete sarsılan güvenin yeniden istikrara dönüşmesi için yapılan olumsuz eleştirilerin önüne geçilmelidir.
**
Bir başka husus ise; tüm partilerin en doğru adayları belirlediklerinden emin olarak seçimlere gitmeleridir. Muhalefet Partilerinin 'yerel iktidar' hedefi yok. Olsa da; halkın muhalefete  güveni yok. O halde, sözümüz Ak Partiyi daha çok ilgilendirmelidir. Belirlenecek adayların belli kişi ve grupların, hatırlı mahfillerin değil; 'halkın adamı' olduğundan şüphe duyulmamalı, halkın, adaylara güveni tam olmalıdır.
**
Yerel seçimlerde konjonktür çok farklı olacak gibi...
Başkan Erdoğan, Fırat'ın Doğusu'nda her an bir harekata başlayabileceğimizi söylüyor, doğrudur da. 
Ancak; "bir gece ansızın..." yapılması muhtemel sınır ötesi harekat, bize göre de; yukarda belirttiğimiz hususlardan çok daha önemli olmasına rağmen, toplumu kesmez ve ikna etmez. Hem, sınır ötesi harekat Türk toplumu için artık "rutin"den sayılmaktadır. Doğrusu, Türk Ordusu'nun sınırlarımız dışındaki bu faaliyeti kısa zaman önce hayal bile edilemezdi. Yakın geçmişimizde "Yurtta sulh, Cihanda sulh" öğretisinden hareketle "sınır ötesi harekat ile yurt savunması yapılmaz, ancak düşmanlarımızı çoğaltırız." der, bizi bu yanlış fikre inandırmak isterlerdi. Memnuniyet verici bugünkü fiili durumda yerel seçim öncesi halkın hükümetten beklentilerini karşılamayacaktır. Olası harekat halkımız için elbette önemli olacaktır fakat sandığa umulduğu gibi, Ak Parti lehine yansımayacaktır. 
**
Operasyon an meselesi olup, geniş kapsamlı da olabilir. Arzu edilen siyasi ve jeo- stratejik hedeflere ulaşılması, çiftçinin, köylünün, dar ve sabit gelirlinin, esnafın, memurun, sanayicinin, yatırımcının cebine girecek paraya, kabul edilmeli ki; olumlu yansımayacak. Piyasa spekülatörlerinin keyfi olarak çeşitli mamullere yaptıkları zamların, gerekli fiyat indirimlerinin henüz olumlu hiç bir sonuç vermemiş olması ihmal edilecek konu değildir. Dolar kurundaki 'kasıtlı oyunların' hükümetçe engellenmiş olmasına rağmen...
**
Emperyalistler ve uşaklarının "Fırat'ın Doğusu ile Kıbrıs'ın Kuzeyi'ndeki (Doğu Akdeniz ve Ege)  hidrokarbon gazını, petrolü ve su altı diğer zenginlikleri bize bırakmak istemedikleri, iç piyasa ve iç düzenimizi bozmak, bunun için yerel seçimlerde bize kaybettirmek istiyorlar" demenizin seçmen üzerinde lehte sonuç vereceğini beklemeniz hayal olur. Zira; seçmenin problemi kesinlikle bu değil. Seçmen, ekmeğin, peynirin, zeytinin fiyatını, velhasıl aile bütçesinin küçülmesine karşı nasıl önlem alınacağını, tedbirlerin temel gıda maddelerine nasıl yansıyacağını önemsenekte, beklemektedir.
**
ABD'nin bu coğrafyada kendi askeriyle savaşmayacağı, savaş gemilerinden en çok bir, iki füze savurabileceği bilindiğine göre; seçim öncesi halkımızı Milli duygularla galeyana getirip birleştirecek bir atmosfer oluşmaz. Üstelik ABD ile bir çok alanda zaten savaşıyoruz. Başkan sayın Erdoğan; "Türkiye'yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmek istiyorlar" dedi. Biz de ekleyelim; 'kanımız karşılığında tapuladığımız vatan toprağı'ndan ayaklarımızı kaydırmak isteyenler; denize ayak basmamızı niçin istesinler? Bu haydutlarla mücadele bizim için 'olmak ya da olmamak' meselesi. Toplumda bunu benimsedi zaten. Konu ciddi olmasına rağmen, amiyane deyişle; Ak Parti'ye buradan ekmek çıkmaz.
**
Daha önce de yazdım.Yerel idarelerin yöneticileri, adamın adamı değil; halkın adamı, tabanın benimsediği kişi olmalı. Aday; temsil ettiği partinin misyonuna, kodlarına vakıf, samimi, ufku geniş, mütevazi kişilik sahibi olmalıdır. Yetmez; piyasalarda istikrarlı bir indirim sağlanmalı, dar gelirli genel halk kitlesinin ekonomik durumu iyileştirilmeli. İnsanımız, hiçbir şekilde izahı olmayan 'asgari ücretten düşük emekli maaşı'ndan kurtarılmalı, durumları iyileştirilmelidir. Bu iyileştirmeler gerçekleşmeksizin yapılacak yerel seçimlerin sonucu hüsran olur, bizden söylemesi...
Selam ve sevgi ile. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.