Muhalefetin adayı kim olacak?

Muhalefetin adayı kim olacak?
Bu soruya cevap vermeden önce mevcut iktidarın demokrasiyi hatırlaması için tüm muhalefetin bir araya gelmesi gerektiğine inanlardan olduğumu hemen belirtmeliyim.Yemyeşil bir Türkiye

Bu soruya cevap vermeden önce mevcut iktidarın demokrasiyi hatırlaması için tüm muhalefetin bir araya gelmesi gerektiğine inanlardan olduğumu hemen belirtmeliyim.Yemyeşil bir Türkiye
Çünkü artık kendisini bile yemeye başlayan ve kendisine gönül verenleri bile tanımaz bir şımarıklığa ulaşan ‘mevcut iktidarın kendisine gelmesi için muhalefet ile iktidarın en azından eşit ya da az bir denge ile birbirlerine yakın ölçüde güç sahibi olması gerekir’ diyenlerdenim.
Yani otokontrolün sağlanması, siyasilerin olduğu gibi halkın da bir gücün karşısına ikinci bir alternatife kavuşması için MHP dahil tüm muhalefetin naz, niyaz yapmadan bir araya gelip, ‘ey iktidar bu ülkenin sahibi yalnız sen değilsin, deveden, büyük fil var’ demeli..
Demeli ki; İktidar da, ‘ben nerede yanlış yapıyorum?’ deyip, kendi yavrularını yeme lüksünde olmadığı gibi kendisinden olmadığını düşündüklerine de zulüm yapılmayacağını anlamalı.
Evet, durum bu hal iken gelelim asıl sorumuza ve de cevabına..
İktidar’dan sonra en çok oy alan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul başta olmak üzere HDP’nin en çok oy aldığı ve milletvekili çıkardığı, çıkarabilecek, iller arasında bulunan Ardahan ve diğer illerde kimi, kimleri aday gösterecek?
Yani kendisinden olanları mı, yani Kürt seçmenin adını duyduğun da delirdiği ulusalcı tayfadan birini mi yoksa Türkmen ağırlıklı bir yönetim ve seçmeniz diyerek, Kürt seçmeninden olduğu gibi Muhafazakâr seçmenden oy alamaz denilen birini mi aday gösterecek?
Belki de eski DYP’lileri solcu yapacak, ANAP gibi bir oluşum düşünüp Melih Gökçek pardon MHP’li Mansur Yavaş gibi sağcı biriyle mi sol ve Kürt seçmenden oy alacağını düşünüp, bu versiyon adaylar ile İstanbul ve Ardahan gibi hassas yerler de yerel seçimlerie gidecek..
Bilmem ama ben yine ve bir kez daha     diyorum ki;
Eğer başta iktidara olmak üzere herkese ‘bu ülkede demokrasi var’ demek isteniyorsa CHP ve diğer muhalefet partileri bir an önce hem de hemen, şimdiden bir araya geldiklerini ilan edip, adaylarını birlikte belirleyip, öylece yaklaşan yerel seçimlere gitmelidirler derim..
Derim; Çünkü İstanbul’da bir milyonun üzerinde oyu bulunan HDP’ye giden 500 bin oyu alacak bir aday edilmez ise CHP ve diğer muhalefet partileri, son yerel seçimlerde 57 oyla ile AK Parti’ye Ardahan’ı kaptıran CHP’liler de bende biliyorum ki; İstanbul ve Ardahan gibi yerlerde HDP uyumlu, yani orta Kürt seçmen denilen HDP ile AK Parti arasında gidip, gelen oyları alacak birini, Orta Anadolu’da da MHP, İYİ Parti, Refah Partisi uyumlu adaylar bulamazsa, koymazsa, aramazsa mevcut iktidar partililer dahil herkes bir araya gelemeyen muhalefete kızacak, sitem edecek ve ‘siz bitiniz’ diyecek..
Peki, sizce CHP İstanbul’da ve Ardahan’da, Karadeniz de, Tokat, Yozgat gibi milliyetçi oyların olduğu Orta Anadolu’da kimi, kimleri aday gösterecek?
Bana mı sordunuz?
Söyleyeyim..
Benim gördüğüm bir şey var..
Oda; Şu ana kadar gördüğüm tek bir şey var oda CHP’nin de HDP’nin de bir araya gelme gibi derdi olmadığı ve kendi adayları ile seçimlere girip, mevcut iktidara yaranma yarışı içinde olduklarıdır..
İyi Parti ve MHP ya da RP ve de solcu geçinip %1 olmayan oyu ile sağcılardan daha çok solculara vuran İP’in de ‘şimdilik, her geçen seçim de olduğu gibi yaklaşan yerel seçimler öncesi de mevcut iktidara hizmet içinde oldukları ve bir araya gelmektense ayrışım içinde         olduklarıdır..
Yani hepsi ama hepsi Başkan Erdoğan’ın balkon konuşmasını hazırlıyor gibiler!..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.