Moral vermekte ülkeye moraldir

Moral vermekte ülkeye moraldir
31 Mart'ta gerekleşen Yerel Seçimler ardından mazbatalarını almaya başlayan Belediye Başkanlarının başına geçtiği kentleri nasıl olup kalkındıracakları veya seçim öncesi verdikleri vaatlerini ne zaman hayata geçireceklerinin tartışıldığı şu günlerde HDP'lilerin verdiği oylarında büyük katkısı ile Ardahan Belediye Başkanlığını kazanan Faruk Demir'in ilk çıkışlarına bakmak gerekir.

31 Mart'ta gerekleşen Yerel Seçimler ardından mazbatalarını almaya başlayan Belediye Başkanlarının başına geçtiği kentleri nasıl olup kalkındıracakları veya seçim öncesi verdikleri vaatlerini ne zaman hayata geçireceklerinin tartışıldığı şu günlerde HDP'lilerin verdiği oylarında büyük katkısı ile Ardahan Belediye Başkanlığını kazanan Faruk Demir'in ilk çıkışlarına bakmak gerekir.
Çünkü, Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı konumun da olmasına karşın ülke de ki 81 vilayet arasında en yoksul kentler arasında ilk sıralarda olan Ardahan gibi ülkenin oluşturan bir çok kentin moralle ihtiyaç duyduğunu anlarsınız.
Sanatçı ruhu ile ilk icraatı düzenlettiği konser ile ve o konserde tükü söyleyerek işe başlayan ve Ardahanlılara teşekkür eden CHP'li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir hem kendi propagandasını hem de Ardahan'ın tanıtımını hem yerel de hemde ulusal basın ve medya da gündeme getirmeyi başarmıştır.
Ve Ardahan gibi Ankara başta olmak üzere gözden uzak kentin nasıl olup moralle gündeme geleceğini ortaya koymuştur.
Evet, bu ülkenin başta ekonomik sıkıntıları olmak üzere var olan sorunları aşmasının diğer bir yolu da topluma verilecek olan enerji ile moral kazanmasını ve bu moralle tüm toplumun bu ülkenin gelişiminde sorumlu olduğunu anlatmak, anlamaktır.
Mazbatasını alır almaz ilk icraatı Ardahanlılara moral vermek olduğu açıkken görülen Ardahan'ın yeni Belediye Başkanı Faruk Demir'in kendisini kutlamak için çiçek almak isteyenlere 'Hayır çiçeğe vereceğiniz parayı aç hayvanlara mama almaya verin' demesi ardından teşekkür için makamında beklemeyip, kendisi halkın ayağına, arasına gidip, onlarla birlikte türküle söyleyerek verdiği enerjiyi sahipsizlikten ligde düşme üzerine olan Serhat Ardahan Spor'un maçına gitmesi topluma moralden başka bir şey değil ve en güzel şeydir.
'Bunu sadece yeni Başkan Demir'mi yapıyor?' diye sorulursa, 'Hayır' der ve aynı kentte devleti temsil eden Vali Mustafa Masatlı'da Faruk Demir gibi çalışıyor derim.
Çünkü bu yoksul ve başta Yalanızçam Kayak Tesisleri olmak üzere bir çok güzelliği ile tanıtıma ihtiyaç duyan Serhat, Sınır Kent Ardahan'ın valisi de göreve başladığından bu yana toplum içinde, halkın sorunları ile bire bir hemde ayaklarına, camilerine, okullarına, evlerine giderek dinliyor, çözmeye çalışıyor.
İşte bu iki idarecinin verdiği mesajı alması gerekenlerin başında zırt, pırt seçim kurularına itirazlarda bulunan iktidar temsilcileri ve iktidardakiler de gelmekte.
Başta ülkenin canını acıtan, şehitler verdiren ve ekonomisinin yanı sıra bir çok moral bozan gelişmeler karşısında 'hırsla ayaya kalkan, zararla oturur' Ata sözünü unutarak, seçim sonuçları ardından sağa, sola, dağa, taşa saldıranlar ve havuz medyasında ki halkın seçtiği bir insana 'Oğlum' diyen söz de gazeteci ama bana göre beslendiği iktidarın palyaçosu olan Erkan Tan gibi yalakaları ile topluma moral verdiğini sananların bu iki idarecinin verdiği enerjiyi örnek alması bu ülke için hem yeter, hem de artar desem inanın.
Çünkü doları düşüren, iç çatışmayı durduran, dış ilişkileri olumlu yapanın da güzel dil, gülen yüz ve moral olduğunu anlaşılması gereken bir süreci yaşıyor güzel ülkem.
Haydi o zaman baharın geldiği, kardelenlerin güneşe doğru baş kaldırdığı Ardahan'a ve iki idarecisi Belediye Başkanı ile Valisine bakalım ve onlar gibi bizde, ekonomik sıkıntı başta olmak üzere bir çok neden dolaysıyla canı bir hayli sıkkın topluma moral verelim mi?
Evet, vermek gerekir 4 aydır süren seçimler sonucu güzel şeyler olacak, bunu bekleyen ülkem adına her kese bu yazımla ve de kalbimle sesleniyorum.
Duyan var mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.