Metrobüste dertleştiler

Metrobüste dertleştiler
CHP'nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu, yeni yılın ilk gününde bir televizyon röportajında “İkramiye çıkarsa, kendime metrobüs alacağım” diyen vatandaşla yolculuk yaptı. İmamoğlu, “Tatil olduğu için metrobüste oturabildik, sohbet edip dertleştik. İstanbul’un tüm sorunlarını konuşarak ve anlayarak çözeceğiz” dedi.

CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul gibi büyük bir şehirde benim en büyük hayalim kendime özel metrobüs almak. Sırf, ayakta işe gidip gelmemek için’ diyen Bahattin Çağış ile metrobüse bindi. Bahattin Çağış’a bir televizyon röportajında  ‘büyük ikramiyenin kendisine çıkması halinde ne yapacağını’ sormuş,  ‘İstanbul gibi büyük bir şehirde benim en büyük hayalim kendime özel metrobüs almak’ yanıtı sosyal medyada gündem olmuştu.

Düzeltilmesi kolay
İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bahattin Çağış hemşehrimle yılın ilk gününe beraber başladık. Tatil olduğu için metrobüste oturabildik, sohbet edip dertleştik. Ulaşım başta, İstanbul’un tüm sorunlarını konuşarak ve anlayarak çözeceğiz" ifadelerine yer verildi. Yol boyunca Çağış ile sohbet eden İmamoğlu, metrobüslerdeki yoğunlukla ilgili, "Düzelmesi lazım. Artık hat çok uzun. Düzeltilir aslında çok kritik bir şeyi yok. Bu sorunun çözülmesi teknik adamlar açısından çok zor değil ama biraz ilgisizlik var. Çalışıyoruz ama bu işe özel bir sürprizimiz olacak" açıklamasını yaptı. 

Önemli bir iş başardın
Bahattin Çağış'a önemli bir sorunu dile getirdiğini ifade eden İmamoğlu, "1 Ocak'ın kerameti yani ama bazen de sorunları böyle dile getirmek lazım. Bak sen onun için büyük bir iş başardın. Hani bir problemin dile getiriliş biçimi bile bazen insanları motive eder ya, bu aynı zamanda demokrasinin güzelliğini hissettirmek gibi; sana helal olsun. Metrobüs, zamanında iyi düşünülmüş, hat uzadıkça imkansız hale gelmiş yoksa ilk başta, ben iyi hatırlıyorum tabi o yıllarda teknik içeriğine de baktığım için söylüyorum; Topkapı – Avcılar tasarlanmıştı. Mesafe yarım saat planlanmış ama sonra bir baktılar ki metrobüse binmek yarım saat. O duruma döndü iş. O bakımdan biraz işin lojistik tarafı veya böyle işte sürecin incelenmesi lazım. Teknik olarak biraz kenarda bırakıldı yani. Bu kadar uzun hattın farklı çözümleri var" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.