İYİ Parti ve Saadet'e selam HDP'ye tamam mı?

İYİ Parti ve Saadet'e selam HDP'ye tamam mı?
CHP'li Ardahan Adaylarının da katıldığı toplantı da yurt genelinde Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Belediye Başkan Adaylarını tanıtma toplantısında bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başını CHP'nin çektiği Millet ittifakına Ardahan'da  uymayıp, Belediye Başkan Adayları çıkaran İYİ Parti ve Saadet Partisine selam gönderirken başta Ardahan ve İstanbul gibi illerde aday çıkarmayan HDP'yi ağzına almadı.

CHP'li Ardahan Adaylarının da katıldığı toplantı da yurt genelinde Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Belediye Başkan Adaylarını tanıtma toplantısında bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başını CHP'nin çektiği Millet ittifakına Ardahan'da  uymayıp, Belediye Başkan Adayları çıkaran İYİ Parti ve Saadet Partisine selam gönderirken başta Ardahan ve İstanbul gibi illerde aday çıkarmayan HDP'yi ağzına almadı.
İstanbul ve diğer aday çıkarılmayan iller ve yerlerde bilmem ama Ardahan'da HDP İl Başkanı ile CHP Ardahan Adayı arasında yapıldığı ileri sürülen gizli pazarlıkla hala aday çıkaramayan HDP'yi yok sayan Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'da ki Aday Tanıtım Toplantısında  yaptığı konuşması ve 12 Maddelik seçim bildirgesine baktığımız da oy istenen HDP'ye ve seçmenine yönelik bir selam duymadığımız gibi, seçim bildirgesinde de HDP'ye ve bu yönde beklenen bir madenin olmadığını göremedik.
Başkent Ankara'da MHP kökenli birini Büyükşehir'e, Aşiret lideri sayılmayacak ve önce AK Partili, ardından MHP'li olup, son olarak kendisinden başkasına adaylık verilmesi halinde tehditler yağdıran birini Siverek Belediye Başkan adayı gösteren ve en önemlisi ittifak ettiği partiler, İYİ ve Saadet Partisinin Ardahan ve bir çok yerde aday çıkardığı CHP'nin adaylıklar sürecinde oynattığı taşların 31 Mart akşamına kadar yerine oturmayacağı ve belkide seçimlerde yeniden hayal kırıklığı ile çıkacağı şimdiden belli gibi..
Ardahan'da olduğu gibi İstanbul ve diğer illerde arka kapılarda görüştüğü iddia edilen HDP ile bir araya gelmeyi bırakın adını ağzına almaktan korkan aynı CHP'nin bu ülkede ortala 5 ila 7 milyon oy alan HDP'nin seçmenini nasıl ikna edeceği de merak edilirken aynı durumun HDP Genel Merkezi ve İl, İlçe ve de Belde Örgütlerinde de yaşandığını da görmek mümkün.
Çünkü son milletvekili seçimlerinde HDP'ye de oy verilmesi konusunda bir çok mesaj verdiklerini ileri süren CHP'nin 'Biz milletvekili seçimlerinde gerekli mesajı verdik ama yerel seçimlerde bu mesajı vermeye gerek yok, HDP'liler gerekli mesajı almalı' hayali vede havasında olduğunu görürken, Barış Süreci içinde kazılan ve bir çok gencin hayatına mal olan çukurlara müdahale etmeyen HDP'nin de mevcut iktidara meyilli seçmenini ikna etmekten bir hayli zorlandığını görmekteyiz.
Bu durumun başlıca nedeni ise; Aynı CHP'nin içinde ki ulusalcılardan çok CHP Genel Merkezinin HDP'li seçmene gerekli mesajı veremediği     konusudur.
Ve Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da topladığı adaylarının tanıtımında İYİ ve Sadet Partisine gönderdiği selamı HDP'ye gönderememesi yetmezmiş gibi yine aynı CHP'nin bir süre önce AB Parlamentosunda eş genel başkanlar dahil tutuklu olan HDP'li milletvekillileri ile ilgili verilen önergeye ret oyu vermesi de hala hafızalarda..
Kısacası, kendisini başkanlığa taşıyan Anayasa değişikliğinde 'Yetmezse Evet' diyen ve iki dönem birlikte siyaset yaptığı ve başta adına Barış Süreci denilen süreçte seçmeninden oy almayı başaran ama bugün Cumhur İttifakı adı altında bir arada olduğu MHP'nin etkisi vede hatırı için HDP'yi açıkça terörize eden Başkan Erdoğan'ın söylemlerinden ve de suçlamalarından korkup, kaçan CHP'nin işi zor.
Ve aynı CHP'nin ne kadar yok sayılsa da 4 ila 6 milyon oya sahip seçmenine mesaj verememesi bu yöndeki olumsuz bakışımızı doğrular gibi olurken Ardahan ile İstanbul gibi illerde aday çıkarmayan ama seçmenini ikana da bir hayli zorlandığı görülen  HDP'nin de işi bir hayli zor gibi..
Ve bu durum Esenyurt'tan Ardahan'a kadar CHP'li adayları da zorda bırakırken, AK Partiye meyilli seçmeninde, adeta ağzını olmazsa da sandıkları açmış bekleyen AK Parti'nin elini         rahatlatmış gibi.
Çünkü AK Parti'ye meyilli seçmenin de yaşanan bu tozlu alanda CHP gibi açıkça HDP'ye oy vereceğini söylemezken aynı seçmenin 'Yav kardeşim adayınız mı var ki, bizden oy ister yada başka partiye oy vermemizi istersiniz?' şeklinde bir savunmaya geçtiğini de görmek mümkün..
Ve bu duruma yeni bıyık sitili ile donatılmış AK Partililere,'Seçim öncesi uygulamaya geçirdiğimiz ve HDP'yi öcü gösteren çıkışlarımız, açıklamalarımız tuttu' demesine ve Başkan Erdoğan ile partisi AK Partiyi alttan alta kıs kıs güldürürken aynı AK Partili sakal bırakanlara da sakalarını okşatır gibi..
100 dernek 100 bin TL
Daha önce sıraladığımız gibi adeta Allah'ın vergisi olan bir gelişme daha birilerini şaşırtırken, birilerinin de duyarsızlığını ortaya koymakta..Öncelikle İstanbul’da düzenlenen gecede vaat ettikleri parayı hala vermeyen dernekler ve iş adamları olmak üzere Ardahan'ı kurtaracaklarını belirten siyasiler ve her gelişmede olduğu gibi spor’da da yaşanan gelişmeyi görmezden gelen ama Ardahan'ın kaymağını yeyip, Ardahan'ın gelişmesi ile ilgili hiç bir adım atmayanlar olmak üzer bir çok Ardahanlı Serhat Ardahan Spor’un yaptığını ya anlamıyor, yada anlamamazlıktan geliyor.. Bunların dünyanın açılmasını dört gözle beklediği Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı, Kars-Tiflis-Bakü Demir Yolu, Ardahan-Ardanuç Yolu gibi dev projeleri görmedikleri ve ilgilenmedikleri gibi Serhat Ardahan Spor’un Ardahan'ı 3. Futbol Ligine taşıma hırsını ve başarısını da görmezden geldiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz..
Ve bunların için de Ardahan adını taşıyıp, yüzlerce insanın toplandığı kaz gecelerinin hesaplarını vermeyen ünlü, ünsüz derneklerimizde bulunuyor.. Halbuki; 100 Derneğin dernek başı bin lira toplama imkanı varken, toplanacak olan 100 Bin liranın Ardahan'ın kaderini değiştireceğini anlamaları gerekmez mi? Bilmem ama elin oğlu vali kadar, kent gelişsin diye çırpınan belediye başkanı ve biz kendini paralayan bir iki gazeteci kadar Ardahan ile ilgilenmediklerini üzülerek ve de kızarak görmekteyiz
Bu yazı “Osmanlı Avrupası’nda İhtida Fetih” başlıklı dünkü yazımın bir devamı olarak okunabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.