İSPARK iddiaları TBMM'ye taşındı

İSPARK iddiaları TBMM'ye taşındı
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun yazılı olarak cevaplaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Önergesinde 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında ortaya atılan iddiaları gündeme getiren Tanal, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın iştiraki olan İSPARK’a ait bariyerlerin 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle çalışmadığı iddiası doğru mudur? Bu süreç içerisinde park yeri ücreti ne şekilde tahsil edilmiştir? Bu süreç içerisinde park ücreti olarak ne kadar gelir elde edilmiştir? İSPARK’ın ortalama park geliri ne kadardır? İddia edilen arıza nedeniyle oluşan gelir kaybı ne kadardır? İSPARK’ta 31.3.2019 Yerel Seçiminin kesin sonuçları belli olmadan alınan personel sayısı kaçtır? İSPARK’ta çalışan personel sayısı ne kadardır? İSPARK’ta seçim öncesi işten çıkarılan personel var mıdır?" sorularına cevap istedi. 

Aktif çalışan personel sayısı kaç?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Şikayet Hattı’nda çalışan personel sayısını da soran Tanal, personelin çalışma usul ve saatleri, aktif çalışan personel sayısını istedi. "Ümraniye İSPARK’ta bu dönem içerisinde kaç personele kıyafet dağıtılmıştır?" diye soran Tanal, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Halk Ekmek’in bilgisayar hard disklerinin söküldüğü iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bilgisayar hard disklerinin sökülme gerekçesi nedir? Hard disklerde bulunan bilgiler kişiye özel bilgiler midir? Kişiye özel bilgiler değilse, bilgiler neden kaçırılmıştır? sorularına da cevap talep etti. DHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.