HDP ve CHP'nin gizli pazarlıkları ve korkaklıkları

HDP ve CHP'nin gizli pazarlıkları ve korkaklıkları
İstanbul ve diğer bir kaç batı ilinde aday çıkarmayacağını ilan eden ve bu yönde diğer illerde de adaylık konusunu ağırdan alan HDP'nin CHP ile ittifak yaptığı, yapacağı konuşulurken HDP'nin Genel Merkezi gibi İl ve İlçe Örgütlerinde de bu yönde ciddi ve seçmeni yönlendirecek bir açıklamasını göremiyoruz.

İstanbul ve diğer bir kaç batı ilinde aday çıkarmayacağını ilan eden ve bu yönde diğer illerde de adaylık konusunu ağırdan alan HDP'nin CHP ile ittifak yaptığı, yapacağı konuşulurken HDP'nin Genel Merkezi gibi İl ve İlçe Örgütlerinde de bu yönde ciddi ve seçmeni yönlendirecek bir açıklamasını göremiyoruz.
En son FOX TV'nin sabahları yayınlanan 'Çalar Saat Programına katılıp, açıklamalar da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP genel Merkezininde bu yönde ciddi bir açıklamasını olmadığını ve sanki başta Kürt seçmen olmak üzere solcu seçmenin mecburmuş gibi bir imajın yaratıldığını da görmekteyiz.
Kısaca geçtiğimiz iki seçimde CHP'nin seçmeninin HDP'ye oy vermesi konusunda açıklamalar da bulunan, bu yönde imalar edip, CHP'li seçmeni HDP'ye yönlendirip meclise girmesini sağladığını iddia eden CHP'de, HDP'de kaçamak açıklamalarla seçmenin kafasını karıştırmaktan öte bir şey yapmıyorlar.
Yani kısacası başta CHP'nin ortaya çıkıp, 'Evet, dün Barış Sürecini mana eden ve Negri Negri türküsü eşliğinde HDP ile iki dönem açıkça ittifak yapanı AK Parti'nin bugünde MHP ile ittifak yaptığı gibi biz de AK Parti ve MHP gibi İttifak Yapıyoruz' diyemediği gibi HDP'nin de CHP ile açık ittifak yapan ama HDP diyemeyen Erdoğan'ın HDP'nin yasal parti olduğunu görmezden gelip, söylemleri ile HDP'li seçmeni daha da partisine kilitleyen konuşmalarından olan 'CHP Teröristlerle ittifak yapıyor' söyleminden ziyade İYİ Parti'den korktuğu da söylenebilir.
Yasal bir parti olduğunu teyit eden ciddi adımlardan yosun bir süreci yaşadığını gördüğümüz HDP'nin aday çıkarmamakla CHP'den çok AK Partiye çalıştığı iddialarının her geçen gün gerçeklik kazandığını da söylemek mümkün.
Çünkü Güneydoğu hariç diğer illerde aday çıkarmamakla zaten mana arayan seçmenini adeta rahatlatan HDP batıda ki seçmen ile Güneydoğu dışındaki kaygan seçmenin 'Kardeşim adayınız mı var ki?' deyip, AK Parti başta olmak üzere her partiye oy vermesine de yol açan saçma bir politika izlemekte olduğunu görmekteyiz.
Bunun en açık örneği de Ardahan HDP İl Başkanının biz gazeteciler anlattığı ve haber olunca gündemi sarsan açıklamalarıdır.
Benim de yorumuma aldığım ve sorduğum gibi bir çok HDP'li seçmenin açıklama beklediği o yorum ve haber aynen şöyle;

HDP’lilerin oyları kuzu mudur Sayın Koç?
Gazeteci olarak birkaç gün önce yaptığımız haberimizle gündem oluşturduk desek abartıyorsun demeyin.. Çünkü Ardahan’ın gündemini oluşturan, ‘Ardahan HDP’den ittifak şartı: CHP Göle’de adayını çekmezse, Biz de Ardahan’da en güçlü adayı göstereceğiz!’ başlıklı haberimiz hem Ardahan HDP’de hem de Ardahan CHP’de 7 şiddetinde sarsıntıya neden oldu.Buna en büyük neden ise HDP İl Başkanı Ergün Koç’un başında bulunduğu HDP Örgütünden ve HDP tabanından habersiz CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir ile yaptığı gizli pazarlığın biz gazetecilerce ortaya çıkarılmasıdır.Ve Koç gibi Demir’inde CHP İl Örgütünden ve CHP tabanından habersiz HDP’lilerin oylar için pazarlıklar yaptığı da ortaya çıkarılmış, ‘Ardahan HDP’den ittifak şartı: CHP Göle’de adayını çekmezse, Biz de Ardahan’da en güçlü adayı göstereceğiz!’ başlıklı haberimiz.O habere geçmeden önce bir soru soracağım HDP Ardahan İl Başkanı Ergün Koç’a..Sayın Koç, HDP’lilerin Oyları Kuzu mudur?!Ki; Sen parti örgütüne, parti tabanına sormadan gizli yaptığın pazarlıklarla HDP’nin oylarını yine senin gibi parti örgütüne, patinin tabanına demeden pazarlıklar içine giren CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir ile ‘Al Gülüm, Ver Gülüm’ dersiniz?!..

İşte O Haber;
** Ardahan HDP’den ittifak şartı: CHP Göle’de adayını çekmezse, Biz de Ardahan’da en güçlü adayı göstereceğiz!31 Martta yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde aday gösterip göstermeyeceği büyük bir merakla beklenen HDP İl Başkanından çarpıcı açıklamalar.. Koç, gazeteciler Fakir Yılmaz, Özkan Karakaya ve Barış Bilgin’e konuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.Mahalli seçimler öncesi HDP’nin Ardahan’da aday çıkarıp çıkarmayacağı konusuna değinen HDP İl Başkanı Ergül Koç, CHP’yle HDP arasında her ne kadar üst düzeyde resmi bir ittifak olmasa da iki parti tabanının buna sessiz kalmadığını vurguladı.
**HDP olarak, CHP AdayıFaruk Demir’i desteklemeleri için şartlarının olduğunu söyledi.Koç, “ HDP olarak Ardahan’da aday çıkarmayıp, CHP adayını destekleyebilmemiz için CHP’nin de Göle’de adayını çekerek, Göle’deki adayımıza destek çıkmasını talep ediyoruz. İki parti arasında bu anlaşmalar sağlanırsa sorun ortadan kalkıyor. Kaldı ki CHP Göle adayını çekmezse bizde Ardahan’da en güçlü adayı göstereceğiz.“şartını koştu.

Faruk Demir’le bir görüşme yaptık!
HDP olarak tabanın istemi üzerine faşist bir yönetime son vermek amacıyla CHP dâhil tüm muhalefet partilileriyle işbirliğine hazır olduklarının altını çizen Koç, kendisinin CHP Ardahan Belediye Başkan adayı Faruk Demir ile bir görüşme yaptığını da hatırlattı.
CHP Göle adayını çekmesi birinci şartımızdır!
DP Ardahan İl Başkanı Ergül Koç gazetecilere yaptığı açıklamada, işbirliği yapılacaksa HDP’li olan ve tabanın ‘evet işbirliği var’ mesajını alacağı meclis üyeleri kadrosunun oluşturması gerekenlerin HDP’li isimlere belediye meclis üyeliği seçilecek yerlerde yer verilmesi zaruridir. Ancak bu şekilde HDP’lilerin oyunu alabilirler. Yine CHP’ye başka bir şartlarının ise; HDP’nin Ardahan’da aday göstermeyip, CHP’yi desteklenmesi isteniyorsa, CHP’nin de bir adım atarak Göle adayı Özel Özen’i adaylıktan çekmesi birinci şartımızdır.” diyerek iki parti arasında ittifakın nasıl olacağının şartlarını ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.