Erdoğan: Birçok usulsüzlük var

Erdoğan: Birçok usulsüzlük var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya öncesinde gerçekleştirdiği konuşmada 31 Mart seçimlerinde birçok usulsüzlük olduğunu ve kimsenin şimdiden kazanmayı ilan etmesinin hakkı olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi soruları yanıtladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Rusya ile sizlerin de yakından izlediği yoğun bir temas içerisindeyiz. İşbirliğimiz her geçen gün artarak güçlenerek devam ediyor. 2010 yılında tesis ettiğimiz üst düzey işbirliği konsey toplantıları aynı şekilde, kurumsal bir özellik arz etmek suretiyle devam etmektedir. Bu toplantı sayın Putin ile yıl başından itibaren üçüncü defa yüz yüze görüşmeyi gerçekleştireceğimiz görüşme olacaktır.

İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele alacağız. Ticaretten, turizme tüm alanlarda gelişmeye devam ediyor. Ticaret hacmimiz geçtiğimiz yıl yüzde 15’lik artışla 26 milyar dolara ulaşmış bulunuyor. bu rakamın çok daha üstünde bir potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum. Ziyaretimde ekonomik ilişkileri nasıl geliştirebileceğimizi sayın başkan ile ele alma fırsatımız olacak.

Öncelikle hususi pasaport hamilleri ile TIR şoförleri ile vize muafiyetiyle acilen uyuglamaya geçmesi ve bunun tüm vatandaşlarımız için yürürlüğe girmesi hedefimizdir.

Ayrıca ülkemizde ve Rusya’da yatırımları, yatırım planları olan iş adamlarıyla bu seyahatimizde bir araya geleceğiz. Sayın Başkan Putin ile iş adamlarına hitap edeceğiz.

Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır.

Usulsüzlük bir tane değil, çok usulsüzlük var. Bu örgütlü bir müdahale. Bizler siyasi partiler olarak örgütün bazı eylemleri yaptığını tespit etmiş durumdayız. YSK'ya giderken biz bu belgelerle, bu bilgilerle, hatta ve hatta televizyon, kamera tespitleri var. Bu tespitlerle birlikte ne gibi usulsüzlükler yapılmış, nasıl oylar kullanılmış? Bundan daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Ortada 320 330 bin civarında geçersiz oy var. Bunun sayımını yapayız diyorsanız ötesinde yapılacak bir şeyler var. bunları YSK'dan beklemek en doğal hakkımızdır.

Hiç kimsenin seçimi kazandım deme hakkı yoktur. İtiraz süreci sonrası çıkan netice başımız gözümüz üstüne.

Sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş. Her iki kanaldan bu süreç yönetilecektir. Temennim odur ki, en ideal şekilde noktayı koyarız.

Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin söyleyecek bir şeyi yoktur. Koca koca, önlerinde kariyeri olan tipler Teşekkürler İstanbul pankartlarını değerlendiriyor. Ben bir genel başkanım. Ben adayımla birlikte teşekkür ettim İstanbul'un. Ben İstanbul halkına teşekkür ediyorum. Bay Kemal de adayıyla birlikte o pankartları koyabilir. Bizi bunlar rahatsız etmez, karşı taraf rahatsız olsa da, halka teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir. Muhalefet de teşekkür eder, biz de teşekkür eder. Bundan dolayı da herhangi bir rahatsızlık duymayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.