Cumhur İttifakı'nın alacağı oy oranı yüzde 47!

Cumhur İttifakı'nın alacağı oy oranı yüzde 47!
İstanbul'da pazar günü belirlenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için yapılacak seçimde Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 47'yi geçmeyecek.

Gazeteci Ali Tarakçı bugünkü köşesinde konuyla ilgili olarak;

"Cumhur İttifakı'nın yüzde 47, sınır oyudur
İstanbul'da MHP oylarının tamamının Cumhur İttifakı'nan gelmediğinin altını çizerek aynı zamanda da AK Parti seçmenin yüzde 3 ile 4 civarında sandığa gitmeyeceğini, çok küçük oranda geçersiz oy kullanacağını yine küçük oranda muhalif adaylara oy vereceğini, CHP, İYİ Partili ve HDP'li seçmenden de Cumhur İttifakı'nın çok küçük oranda oy alabileceğini düşündüğümüzde AK Parti+MHP bloğunun yaklaşık 45-46 bandında kalacağını görebiliyoruz. Çıkabilecek sınır 47 bandıdır. Diğer siyasi partilerin de yaklaşık 1 ile 1.5 civarında oy alacağını tahmin ediyorum.
Başka bir ilginç sonuç ise, Erdoğan İstanbul ilçelerinin 36'sında referandumda sonuçlarındaki "evet" oylarından daha yüksek oy almış. Özellikle refarandumda üç ilçede "evet" oyu yüksekken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a daha az oy çıkmış. Bu üç ilçe (Arnavutköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli) de AK Parti'nin yerel iktidar olması dikkat çekiyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.