Büyükçekmece'nin 25 yılı kaybolmuş

Büyükçekmece'nin 25 yılı kaybolmuş
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Mimaroba Seçim İrtibat Bürosu’nda kadın seçmenlerle kahvaltı yaptı. "Büyükçekmece’nin 25 yılı kaybolmuş" diyen Uysal, "Büyükçekmece'de dar gelirlilerin ucuz fiyata alabileceği evler yapacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Mimaroba Seçim İrtibat Bürosunda kadın seçmenlerle kahvaltı yaptı. Atatürk Bulvarı’nda esnafı da ziyaret eden Uysal, daha sonra Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir hazır giyim fabrikasını ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Başkan Uysal’a AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın da eşlik etti.

Projelerini açıklayacak
"Büyükçekmece’nin 25 yılı kaybolmuş" diyen Uysal, "İnşallah Cumartesi günü Büyükçekmece’ye yapacağımız 25 büyük projemizi açıklayacağız" dedi. Büyükçekmece Belediye Başkan adaylığının açıklandığı 29 Aralık’tan beri ilçeyi mahalle mahalle gezdiğini ifade eden Uysal, “Gittiğim her yerde ilçe belediyesinin bir şey yapmadığı yönünde şikayetler aldım. Değişimin gerektiğini söylüyorlar. Bu kadar hizmet eksikliği olacağını hiç tahmin etmezdim. Büyükçekmece’de oturanların yüzde 90’ı Mevlüt Uysal gelirse hizmet gelir diyorlar” diye konuştu.

Dar gelirliye sosyal konut
Dar ve orta gelirli vatandaşlar için Başakşehir ve Kayaşehir’de yapılan konutların bir benzerini de Büyükçekmece’de yapacaklarının müjdesini veren Uysal, "Arsası olmayanlar içinde bu bölgede sizin gibi çalışanlarında ucuz fiyata alabileceği evler yapacağız. Başakşehir’de nasıl yaptıysak, Kayabaşı’nda nasıl yaptıysak inşallah bu bölgede de yapacağız. Bunları yapmak çok zor değil. Burada çok sayıda işgal edilmiş veya boş duran hazine mülkleri var. Hiç kimsenin gecekondu ve kaçak inşaat yapmaya ihtiyacı olmadan yaşadığı bir Büyükçekmece kuracağız. Büyükçekmece artık eskisi gibi olmayacak. Büyükçekmece coğrafi olarak İstanbul’un en güzel ilçesi ise yaşantı olarak da en güzel ilçesi olacak. Büyükçekmece’de neler yok diye saymaya gerek yok, hiçbir şey yok desek daha doğru olur” ifadelerini kullandı.

VETBÜS projesini tanıttı
Bir vatandaşın sokak hayvanları ile ilgili sorusu üzerine Başkan Uysal, geçtiğimiz günlerde dünya medyasında geniş yer bulan VETBÜS projesini örnek gösterdi. Dünyaya örnek olan hizmetler yaptıklarını ve bu hizmetlerin dünya medyasında yer bulduğunun altını çizen Uysal şöyle devam etti: “Dünyanın en modern hayvan barınağını Tuzla’da yaptık. İsteyen herkes gidip gezebilir, görebilir. Ayrıca dünya medyasında da yer bulan VETBÜS projemiz var. 39 ilçede sokak hayvanlarına yönelik mobil klinik hizmet veriyoruz." Sahillerin vatandaşa kapalı olduğunu vurgulayan Büyükçekmece sakini bir vatandaşın şikayetine, sahilin düzenlenerek herkese açılacağını söyleyen Uysal, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız okullarını bitirmeden yüzmeyi öğrensinler. Yüzmeyi öğrendikten sonra da rahatça denize girebilsinler. İlk olarak Büyükçekmece’de 4-5 noktaya yapacağımız kapalı yüzme havuzlarını daha sonra tüm ilçe geneline yayarak tüm mahallelerde kapalı yüzme havuzları açacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.