Aile varsa sırtın yere gelmez

Aile varsa sırtın yere gelmez
Çebi ailesinin Beylikdüzü'nde düzenlediği yemekli toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, ailenin önemine değindi. Toplantıda bulunan CHP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Kemal Çebi ve Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık'a destek isteyen Hamzaçebi, “Siyasete giren kişi ailesinden, köyünden destek görüyorsa önünde kimse duramaz. İnanıyorum ki sizler de iki adayımızın arkasında duracaksınız” dedi

Çebi Ailesi Dayanışma Yemeği Beylikdüzü Cemil Hoca'da gerçekleşti. Yemeğe CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Kemal Çebi ve CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık katıldı. Küçükçekmece ve Beylikdüzü'nün CHP adayları Çebi ailesinden ve dostlarından destek isterken, başkan adaylarına ve Hamzaçebi’ye gecenin anısına çiçek takdim edildi. Ayrıca Çebi Ailesi Dayanışma yemeğinin, Dünya Aile Günü olan 15 Mayıs’ta her yıl Beylikdüzü’nde düzenlenmesine de karar verildi.

Yüzünüzü kara çıkarmam
Toplantıda konuşan CHP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Kemal Çebi, akrabalarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sizlere siyaset anlatmayacağım, proje anlatmayacağım. Gecenin en güzel konuşmasını eminim ki Akif Hamzaçebi yapacak. En önemli proje sizin akrabanız olan sizin dostunuz olan benim. Bu proje herhalde yetiyordur size. Bir de şunu söyleyebilirim bu aile büyük bir ailedir. Bu büyük ailenin bir ferdi olarak bir görev üstlendim CHP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adaylığını üstlenmiş durumdayım. Bunu ailemden aldığım terbiye ile en doğru şekilde yöneteceğimden hiç kuşkunuz olmasın. Sizin de desteklerinizle belediye başkanı seçildikten sonra 5 yıllık görev sürem boyunca bu aileyi asla utandırmayacağım. Onurla taşıdığım soyadıma layık olacağım. Asla yüzümüzü kara çıkarttı dedirtmeyeceğim” dedi.

Tek derdim hizmet
Küçükçekmece'ye hizmet dışında bir derdi olmadığını da anlatan Çebi, “Küçükçekmece'yi hepiniz bilirsiniz. Türkiye'nin en büyük 5 ilçesinden biridir. İstanbul'un en büyük ikinci ilçesidir. Anadolu'nun 49 ilinden büyüktür. 770 bin nüfusu vardır. Burada hizmet etmek istiyorum. Halkımıza özlediği hizmeti vermek istiyorum, insanların duasını almak istiyorum. Çok bir şey istediğimi düşünmüyorum. Arkamdan bir Kemal Çebi geldi belediye başkanlığı yaptı bize güzel bir ilçe verdi desinler. Bakırköy'e gitmemize gerek yok desinler. Bunun için çalışmak istiyorum. İnsana kefil olmak zordur ama bana kefil olabilirsiniz. Ben doğru bir adamım doğru belediyecilik yapacağım” diye konuştu.

İmamoğlu'na destek olun
CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na da destek isteyen Çebi şöyle konuştu; “Arkadaşlarımın, dostlarımın, akrabalarımın beni seven ve tanıyanların başı mutlaka dik olacaktır hiç şüpheniz olmasın. Bu yolculukta hepimize Allah yardım etsin diyorum her birinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Beylikdüzü Belediye Başkan adayımız Mehmet Murat Çalık yakın dostumdur. Ona da başarılar diliyorum. Ekrem İmamoğlu'yla on yıldır yol arkadaşlığı yapıyoruz. Tanımayanlar için söyleyeyim; sizler televizyonda nasıl görüyorsanız gerçekte de öyledir. Çok güzel bir yüreği vardır, aklı vardır. O bu aklı büyükşehire taşıyacak. Doğru bir adam, vefalı bir adam, milliyetçi bir adam. Dolayısıyla İmamoğlu'na da destek bekliyorum.”

mehmet murat çalık

Cesaretimize cesaret kattınız
Çebi ailesinin düzenlediği yemeğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık ise “Cesaretimize cesaret kattınız” dedi. Çalık, “ Hep birlikte başaracağız, Beylikdüzü’nü hiç kimseye bırakmayacağız. Hepinizin emeklerine sağlık, hakikaten çok güzel bir mekan olmuş. Umuyorum ki bütün süreçlerimiz böyle şimdiki gibi coşkuyla olacak. 1 Nisan sabahı da inşallah hem Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Beylikdüzü Belediyesi’ni kazanacağız. CHP eliyle sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağını herkese göstereceğiz. Beylikdüzü’nde 2014’ten itibaren zaten gösteriyoruz. 39 ilçeye de aynı anlayışı getireceğiz.  Bu iş örgütle yapılır ve örgütle başarılır. 2014 yılında başarmıştık. Yeniden başaracağız. Bundan hiç endişem yok. İstanbul da aydınlanacak, Türkiye de aydınlanacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da kazanacağız
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de her iki belediye başkan adayı için de destek istedi. Hamzaçebi şu ifadeleri kullandı; “Maliye Bakanlığı'ndaki görevimden istifa edip siyasete girdiğim zaman Trabzon Araklı'da siyasete başladım. Orada köy muhtarımız halkı topladı orada ilk defa halka hitap ettim. Kemal Çebi ve Mehmet Murat Çalık da uzun yıllardır tanıdığımız isimler ama ilk kez bir belediye başkan adayı olarak huzurlarımızdalar. Siyasete girmiş arkadaşlarımızın güç alacağı yemekler bunlardır. Siyasete giren kişi ailesinden, köyünden büyük bir destek görüyorsa onun önünde hiç kimse duramaz. İnanıyorum ki her iki belediye başkan adayımız da başarılı olacak. Küçükçekmece'yi kazanacak, Beylikdüzü'nde bir kere daha CHP bayrağını dalgalandıracağız. İstanbul'da da Ekrem İmamoğlu'yla birlikte kazanacağız. Bunun için hep birlikte olacağız hep beraber mücadele edeceğiz.”

akif hamzaçebi

İstifasıyla ilgili açıklama yaptı
Kısa süre önce CHP Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Hamzaçebi, konuya ilişkin ilk olarak Damga'ya konuştu. Çeşitli gazetelerde yer alan “Hamzaçebi, Maltepe ve Silivri gib ilçelerin adaylarını kabul etmediği için istifa etti” şeklindeki haberleri yalanlayan Hamzaçebi, “İstifamla ilgili basında yazılıp çizilen bütün iddialar gerçek dışıdır. Bunlara hiç kimse inanmamalıdır. Ben görevimden ayrıldım fakat hala partimin bir neferiyim. Partimiz için yerel seçimlerde başarılı olmamız için geçmişte olduğu gibi bugün de kararlılıkla çalışacağım” dedi.

çebi ailesi

Çebi katılımcılara teşekkür etti
Çebi ailesinin düzenlediği yemekli toplantının ev sahipliğini yapan Çağrı Çebi de bütün katılımcılara teşekkür ederek, çok keyifli bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Çebi, “Mensubu olmaktan gurur duyduğum ailem ve dostlarımla birlikte çok güzel bir gece geçirdik. Bu geceye katılan herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum