3-5 oy 2-3 oy olursa ne olacak?

3-5 oy 2-3 oy olursa ne olacak?
31 Mart Mahalli Seçimlerine kısa bir süre kalırken Başkan Erdoğan Adana'da ve yine sert bir o kadar da geren bir dil ile konuşuyor.

31 Mart Mahalli Seçimlerine kısa bir süre kalırken Başkan Erdoğan Adana'da ve yine sert bir o kadar da geren bir dil ile konuşuyor.
Ve; 3-5 oy için deyip, partisine oy vermeyi düşünenleri adeta kaçırıp, bir iki oy demeye getiriyor gibi..
İşte gerçeği ortaya koyan anketleri bile hain ilan eden Başkan Erdoğan'ın en son Adana'da yaptığı konuşmasının satır aralarında ki konuşması;
'Millet, bayrak, ezan, vatan düşmanı kim varsa karşısında olmak namus borcumuz. Bu mesele onur meselesidir. 3-5 oy için onlara göz yumarsak evlatlarımızın yüzüne bakamayız. 31 Mart'ta milletimiz bunlara hak ettikleri dersi verecektir. Milletimizle birlikte, ister PKK olsun ister FETÖ isterse şu veya bu güç hiç fark etmez, özgürlüğümüzün sembolü bayrağımıza göz dikenlere karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz." diyor.
Ve aynı konuşmanın içinde sanki seçime değil, savaşa gidiyormuşuz gibi, 'Bizim derdimiz 3-4 oy değil, kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz' diyor..
Başkan Erdoğan'ın bu konuşması öncesi bana göre Başkan Erdoğan'ı da geren ve gereksiz ve gergin bir dil dil kullanmasına neden olan İçişleri Bakanı Soylu'nun Türkiye'yi yeniden geren açıklamalarıyla şok oluyoruz.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart'ta Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti: "Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım hava limanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil."
Ve Almanya'da bir açıklama yapıyor..
Alman Dişişlerinin İnternet sitesinde yayımlanan uyarıda, "Türkiye hükumetinin Alman medya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine karşı daha fazla adım atacağı gözardı edilemez. Alman hukuk anlayışında ifade özgürlüğü olarak değerlendirilen ifadeler, Türkiye'de mesleki anlamda kısıtlamalara ve cezai kovuşturmalara yol açabilir" denildi. Yeni uyarıda, aralarında Alman vatandaşlarının da bulunduğu bazı Avrupalı gazetecilerin Türkiye'deki çalışma izinlerinin açıklama yapılmaksızın yenilenmediği ve 'son iki yılda giderek daha fazla Alman vatandaşının keyfi biçimde gözaltına alındığı' belirtildi.
Yani Son Başbakan, Meclis Başkanı ve bugünün AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım'ın bile onaylamadığı ve 'Ya ne oluyor kardeşim, altı, üstü bir yerel seçim' diyerek tansiyonu düşürmeye çalıştığı bir süreçte kendisine oy vermeyi düşünenleri bile geren bir atmosferle alanlarda oy isteyen Başkan Erdoğan ve ona yaranma yarışı içinde olanlar 3-4 oyu da 
2-3 oy yapmaya çalışıyorlar gibi.
Çünkü daha önceki gibi bu kezde ezan yuhaladılar dediği feminist kadınların normal bir yürüyüşlü eylemeni bile seçim atmosferi içine alıp neredeyse orada olanların hepsinin din düşmanı olduğunu ima eden aynı Başkan Erdoğan daha bir kaç gün önce yani 8 Mart Dünya Kadınları için güzel ve anlamlı şeyler demişti..
Binali Yıldırım'ın dediği gibi benim de, 'Ya kardeşim yapmayın, altı, üstü bir mahalli seçim var. Ama bu seçimler öncesi lütfen bu milleti bir iki oy için gerip, karşı, karşıya getirmeyin' derken başta Başkan Erdoğan olmak üzere AK Partililerin bu lütfenleri kulak ardı ederek yaklaşan yerel seçimlere gideceği alenen açık ve belli.
Ama Ardahanlı adayı olan partisi AK Parti'nin başta Dilovası, İzmit ve Gölcük'te hatta Ardahan'da bir hayli zorlandığını Başkan'ın da bakanı ve partilileri de artık görüp, anlamalı ve oy götüren bir dilin değil, barış ve kardeşiliği işaret edecek bir dilin oy aldığını da anamak ve görmek gerekir.
Bunu ilk gören de AK Parti ile ittifak içinde olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'liler olup, sessizleştikleri şu günlerde birileri de Başkan'a ve AK Parti'nin kulağına, 'Dilimiz biraz yumuşatsak mı?' diye fısıldamalı.
Aksine mi bu gidişler 3-4 değil, 2-3 oyu alamayacak hale gelecekler gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.