Çatalcalılar 1 Mayıs'ta Saraçhane'de

Çatalcalılar 1 Mayıs'ta Saraçhane'de
Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel beraberinde bir grup partilileriyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde Saraçhane Meydanı'na yürüdü

OKTAY APAYDIN- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla, emeği ve adaleti savunmak için Saraçhane Meydanı'nda emekçilerle buluştu.

Başkan Güzel "Emeğini ve alın terini ortaya koyarak, ülkemizin her alanda üretmesine ve gelişmesine katkı sağlayan tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." dedi.

Polisten sert müdahale

İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Taksim ve geniş çevresi ablukaya alındı, her sokak başına polis barikatları konuldu. Saraçhane'de toplanıp Taksim'e çıkmak için saat 11.40'ta yürüyüşe geçen kitleye ise polis sert müdahalede bulundu.

Bozdoğan Su Kemeri'nin önündeki müdahalede plastik mermi ve biber gazı kullanıldı. Polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kalan yurttaşların, AYM kararına rağmen Taksim Meydanı'na çıkmalarına izin verilmedi. İstanbul'un farklı noktalarında 150'den fazla kişi gözaltına alındı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da belediye başkanlarıyla birlikte çıktığı Saraçhane Belediye Binası önünde yaptığı açıklamada ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de ne tesadüftür ve ne yazıktır ki 1 Mayıs ile ilgili bir hak arama buluşmasına dönüştü Saraçhane'deki buluşma. Saraçhane'de hak arama mücadelelerinin sonu her zaman başarıyla sonuçlandı, halkın isteği oldu. Muhtemelen bunun da sonu, eninde sonunda Taksim'de bir buluşmaya dönüşecek. Ama bugün ama seneye. Bu hak arama mücadelesini umuyorum ki bu sürece karar verenler iyi izlerler ve vicdanlarıyla, hukuka uygun davranmalarıyla bir an önce bu tür sertleşen, şehri kıskaç altına alanlar, böyle bir bayramı yok saymaya gayret eden anlayıştan vazgeçerler. Temennimiz o ama 5 yıldır Saraçhane'de halk ne diyorsa o oluyor. Muhtemelen bundan sonra da böyle bir yolculuk başlar."

c1.jpg

c2.jpg

c3.jpg

c5.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:OKTAY APAYDIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.