iPhone’ların ekran turu yayınlandı!

Her yeni model için her sene çalışmalar yapıldığını düşünüyorduk bu zamana kadar. Meğersem işin aslı öyle değilmiş. Apple markası aslında iPhone 17’den iPhone 19’a kadar ekran modellerini belirlemiş.

Hatta öyle ki yeni iPhone 17 modellerinin ekran özellikleri bile belli olmuş. İPhone 17 Pro modelinde Face ID özelliği ekranın alt kısmında yer alacakmış.

Tabi ki şuanda tüm kaynaklar Apple firmasının yılın sonlarına doğru çıkartacağı iPhone 15 modeline dikkat kesilmiş durumda.

Daha önce edindiğimiz bilgilere göre Face ID özelliği ilk olarak iPhone 16 Pro için düşünülmüş. Fakat Kaynak sensör sorunları baş göstermiş ve bir sonraki modele geçiş yapılmış.

Ekran altı yüz okuma özelliği biliyoruz ki bazı akıllı telefonlarda şuan mevcut. Örneğin ; Galaxy Z Fold 3, ZTE ve Oppo gibi markarlarda ekran altı kamera özelliği mevcut durumda.

Apple gibi teknoloji devi bir markanın bu özelliği telefonlara bu kadar geç getirmesi tüm Apple severleri üzmekte.

Apple’ın bu kadar büyük bir marka hatta teknoloji devi olmasına rağmen bu kadar küçük sorunları çözememesi insanı düşüncelere sürüklemiyor değil.

Fakat Apple iPhone modellerine bu özelliği getirdiği zaman bence ekrandaki çentik problemi tamamen ortadan kalkabilir.

Ekran altı kameralarda megapiksel açısından bazı sorunlar yaşandığı söyleniyor. Bu sorun tamamen megapiksel kaynaklı çünkü ekran altı kameralar en fazla 4 megapiksel olabiliyor. 12 megapiksel kameradan kimse birden 4 megapiksel kamaraya düşmek istemez diye düşünüyorum.

Son edinilen bilgilere göre Apple ekran altı kameralar için oldukça fazla uğraş gösteriyor. Peki bu uğraşların sonu Apple’ın istediği gibi sonuçlanmazsa eğer Appletüm markalardan geri kalmayı kabullenebilecek mi ?

Apple’ın bu durumu kolay kolay kabulleneceğini pek sanmıyorum. Bakalım ilerleyen süreçte Apple bu işin içinden nasıl çıkacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi